Evenimentul Zilei > Sport > Jocuri de culise în fotbalul românesc. Administratorul judiciar al echipei Dinamo, recomandat de Vasile Dâncu și ajutat de FRF să-și promoveze echipa
Jocuri de culise în fotbalul românesc. Administratorul judiciar al echipei Dinamo, recomandat de Vasile Dâncu și ajutat de FRF să-și promoveze echipa

Jocuri de culise în fotbalul românesc. Administratorul judiciar al echipei Dinamo, recomandat de Vasile Dâncu și ajutat de FRF să-și promoveze echipa

Răzvan Zăvăleanu administrează insolvența în care se află clubul Dinamo și este un personaj cu puternice legături în lumea politică.

Răzvan Zăvăleanu, omul care este administratorul judiciar al echipei Dinamo, nu e străin de fotbal. El patronează formația Academia Viitorul Cluj și i-a fost recomandat lui Nicolae Badea de Vasile Dâncu.

Zăvăleanu a mai administrat insolvența a trei cluburi de fotbal

De asemenea, Zăvăleanu a mai fost administrator judiciar la alte trei formații de fotbal care s-au aflat în insolvență: CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Gaz Metan Mediaș, conform gsp.ro.

Echipele CFR și Gaz Metan au fost salvate, ASA a intrat în faliment. Răzvan Zăleanu are relații importante și a fost numit de fiecare dată la administrarea acestor grupări, pe filieră politică. A ajuns la Dinamo tot la recomandarea lui Vasile Dâncu. Într-un moment în care Nicolae Badea căuta un om care să se ocupe de insolvență. Badea, fost președinte al CA Dinamo, este alături de echipa din Ștefan cel Mare, dar într-un mod discret, pentru că nu vrea să intre în lumina reflectoarelor. El a fost contestat multă vreme de suporterii echipei, înainte de a-i ceda clubul lui Ionuț Negoiță.

Interesant este că formația sa, Academia Viitorul Cluj, a promovat în liga a 3-a, în urma unor controversate jocuri de culise, conform sursei citate. La mijloc a stat și Răzvan Burleanu, președintele FRF, un apropiat al lui Vasile Dâncu. Iar echipa în detrimentul căreia cei de la Viitorul Cluj au promovat este una patronată de Liviu Alexa, fost președinte al PSD Cluj, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Promovare cu cântec, decisă în culise

În contextul în care Axiopolis s-a retras, cei de la FRF au invitat-o pe Viitorul Cluj să joace în liga a 3-a, deși echipa lui Răzvan Zăvăleanu nu era campioană a județului Cluj. La baza deciziei au stat membrii Comitetului de Urgență al FRF (Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga).

În sezonul trecut, lupta pentru promovare s-a dat între ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj și Victoria Cluj (CS Supporter 2.0). S-a ajuns ca ultimul meci direct să fie unul decisiv. S-a terminat cu scorul de 3-3, dar nu s-au mai disputat prelungiri și penalty-uri, așa cum era prevăzut în regulamentul inițial. Astfel, clubul lui Zăvăleanu a fost declarat câștigător. Ulterior, Comitetul Executiv al AJF Cluj n-a validat-o pe Viitorul Cluj campioană.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: