Evenimentul Zilei > Social > Jocul Fortnite a băgat un adolescent în spital. Refuza să mai iasă din casă și nu mai interacționa cu nimeni
Jocul Fortnite a băgat un adolescent în spital. Refuza să mai iasă din casă și nu mai interacționa cu nimeni

Jocul Fortnite a băgat un adolescent în spital. Refuza să mai iasă din casă și nu mai interacționa cu nimeni

Un adolescent din Spania a ajuns într-un timp foarte scurt dependent de jocul pe calculator, Fortnite. Acesta a fost dus de urgență la spital după ce a refuzat să mai iasă din casă sau să comunice cu ceilalți.

Un adolescent din Spania a ajuns fie spitalizat 2 săptămâni după o severă dependență de jocul Fortnite.

Caz unic în lume

Băiatul a ajuns pe mâna psihiatrilor după ce acesta a refuzat iasă din casă sau orice formă de interacțiune cu alte persoane.

Medicii spitalului din Castellon (estul Spaniei) au declarat băiatul a trebuit internat de urgență după ce a început să prezinte simptome de dependenţă comportamentală gravă de jocul video Fortnite. Aceștia au povestit tânărul ajunsese aibă un interes față de alte activități sau alte persoane aproape inexistent. Alte simptome pe care specialiștii le-au observat la băiat au fost lipsa somnului și probleme de concentrare.

Părinții adolescentului au declarat era un elev model, dar din cauza jocului, acesta nu mai era atent la ore și a acumulat foarte multe absențe., a scris Agerpres.

Specialiștii spun jocurile afectează din ce în ce mai mulți tineri

Potrivit specialiştilor, jocurile pe calculator și noile tehnologii afectează viața cotidiană a adolescenților, dar și atenția lor la scoală. Medicii au transmis jocurile pe calculator sunt din ce în ce mai căutate de tineri, iar acestea îi aduc în punctul dependenței. Jocurile online pot ține un adolescent lipit de calculator și 24-48 de ore, iar acest lucru duce la tulburări de comporatment.

Cercetătorii au descoperit persoanele cu o anxietate ridicată sau cele care au pierdut persoane dragi pot cădea mult mai ușor în capcana jocurilor.

Tratamentul pentru dependenții de jocuri

Specialiștii au declarat după câteva zile, tânărul a stat din ce în ce mai puțin pe calculator și a fost mai dornic de a socializa cu prietenii săi.

Tratamentul adolescenților care au ajuns dependenți de online se face împreună cu familia.Psihologii i-au sfătuit pe părinți fie cât mai atenți la copiii lor și la cât timp petrec pe calculator. Lipsa maturității în perioada adolescenței își spune cuvântul, iar jocurile ajung răpească energia copilului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: