Evenimentul Zilei > Economie > Job plătit cu un salariu de 5.000 de euro pe lună. Oferta săptămânii pe piața muncii. Ce condiții pune angajatorul
Job plătit cu un salariu de 5.000 de euro pe lună. Oferta săptămânii pe piața muncii. Ce condiții pune angajatorul

Job plătit cu un salariu de 5.000 de euro pe lună. Oferta săptămânii pe piața muncii. Ce condiții pune angajatorul

În topul săptămânii trecute, cei mai căutați pe piața muncii au fost inginerii. Salariile variază, în funcție de

O firmă din Germania caută un inginer, ”senior software developer & architect for real-time AI image processing systems”. Salariul oferit este de 5.000 de euro/lună. Cei de la firma din Germania pun condiția relocării în această țară. Postul presupune asigurarea mentenanței softurilor folosite pentru controlul traficului aerian.

Bestjobs a mai anunţat, în săptămâna care tocmai s-a încheiat, alte softuri interesante. O companie din Bucureşti recrutează un specialist costuri (salariu: 1.200 euro / lună), o companie din Sibiu caută un social media specialist (1.200 euro / lună), iar alte două job-uri sunt remote: specialist suport tehnic (1.500 euro / lună) şi un HR generalist (1.100 euro / lună). Condiția este ca doritorii să vorbească limba germană la perfecție.

Pe plan național, în topul salariilor bine plătite este un job de manager de produs pentru o agenţie de marketing digital, salariul fiind de 3.500 de euro pe lună.

O firmă din Voluntari caută un specialist în procesarea uleiului provenit din floarea soarelui, pentru care achită un salar de 3.000 de euro/lună. Pe locul trei este un post de recepționer la un hotel din Atena, pentru care se plătește o retribuți de 2.000 de euro/lună.

Topul ofertelor bine plătite

Cei mai căutați au fost inginerii. Comparativ cu săptămâna trecută, ofertele pentru angajarea de ingineri au fost cu cinci la sută mai multe.

Oraşul cel mai bun pentru cei care au căutat un job a fost, potrivit bestjobs, Timişoara, iar angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost o companie care oferă servicii de call-center.

Cele mai căutate domenii de activitate au fost în săptămâna care a trecut vânzările, financiarul, IT-ul, ingineria şi managementul. Ofertas cu cele mai multe aplicări a fost unul de manager de operaţiuni pentru o companie de studii B2B în domeniul imobiliarelor şi pieţelor de energie. Peste 300 de doritori şi-au depus CV-urile pentru acest job care este remote, având o ofertă salarială de 1.100 de euro pe lună.

Cele mai mari oferte şi cele mai mari cereri de job-uri au fost tot în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, în domenii ca vânzări, financiar şi management, în vreme ce la polul opus s-au situat oraşe ca Alba Iulia, Baia Mare, Galaţi, Piteşti sau Suceava şi domenii precum educaţie, agricultură şi turism.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.