UPDATE: Începând cu ora 20.00, la Palatul Cotroceni, preşedintele interimar, Crin Antonescu, urmează să-i decoreze pe sportivii care au participat la Olimpiada de la Londra.
După două săptămâni de competiţii, sportivii români prezenţi la cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară au revenit acasă, unde au fost aşteptaţi de o mulţime de personalităţi.

România a ocupat la Londra locul 27 în clasamentul final pe medalii.
Alina Dumitru, argint la judo: "Sunt emoţionată pentru că foarte mulţi oameni au urmărit meciurile de acasă, chiar asta mi-au spus. Încerc să mă stăpînesc să vorbesc cu toată lumea. Eu vreau să mă retrag, dar trebuie să stau puţin în vacanţă, să mă gîndesc bine ce voi face în viitor"
Alin Moldoveanu, aur la tir: "Nu se pune problema retragerii. Eu o să încerc întâi să mă calific pentru Olimpiada de la Rio şi după aceea o să vedem dacă va mai fi o medalie. Eu sunt foarte mulţumit de ce a fost la Londra"
Roxana Cocoş, argint la haltere: "Mi-aş fi dorit să câştig aurul, dar sunt mulţumită şi cu argintul. Competiţia a fost foarte dificilă, am schimbat categoria, am trecut de la 63 la 69 de kilograme şi adversarele au fost pe măsură.

Acum îmi pare rău acum că nu am făcut 63 de kilograme pentru că puteam să fac record mondial, record olimpic.

Să-mi ajute Dumnezeu să fiu sănătoasă, că mai sunt competiţii. Dar îmi iau revanşa la Rio sută la sută. Nu am cum să mă retrag. Dedic medalia de la Londra mamei mele şi familiei mele, celor care au fost lângă mine.

La Beijing am venit pe 8, dar antrenorul mi-a spus că mă duce la Beijing ca să văd cum e Olimpiada.

O să mă antrenez mult mai tare şi poate la Rio voi face 63. Eu nu prea sunt de 69, sunt mică de înălţime şi nu sunt atât de puternică să fac 69. Urmează o vacanţă, maximum o lună, şi apoi îmi reiau pregătirea"