Evenimentul Zilei > Horoscop > Jeff Bezos pleacă în spațiu. Multă lume dorește să rămână acolo! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Jeff Bezos pleacă în spațiu. Multă lume dorește să rămână acolo! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Jeff Bezos pleacă în spațiu. Multă lume dorește să rămână acolo! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Conjunctura stelară arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Reuşită parţială într-o probă, poate un examen! Trăieşte viaţa din plin, bucură-te de orice.

23 iunie

 

Jeff Bezos pleacă în spațiu. Multă lume dorește să rămână acolo! HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 23 iunie s-au născut Împărăteasa Josephine (Marie Rose Joseph Tascher de la Pagerie), Dr. Alfred Charles Kinsey, Alan Mathison Turing, Richard Bach, Ted Lapidus, Edward P. Morgan, Ice-T, Alexandru Odobescu, Alexandru Giugaru, Dorel Vişan, Ovidiu Papadima.

 În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Aristocleu şi Agripina.

Nimic în „Kalendar”, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Mâine continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare…

Mercur a revenit în mișcarea directă, ceea ce poate reduce numărul necazurilor și a defectelor de comunicare.

Miniștri europeni responsabili pentru media și societatea informațională au convenit inițierea mai multor acțiuni prioritare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă exercitarea libertății de exprimare, în special declinul siguranței jurnaliștilor și impactul inteligenței artificiale și al digitalizării masive asupra media și  informației .

Conferința ministerială a Consiliului Europei, care a avut loc pe 10-11 iunie, la Nicosia,  s-a soldat cu o declarație finală și patru rezoluții. Publicate ieri, 22 iunie. Miniștrii s-au angajat să facă o prioritate politică din limitarea violenței la adresa jurnaliștilor și și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de penalizare a unor asemenea fapte. Consiliul Europei a fost invitat să pregătească orientări pentru elaborarea unor planuri de acțiune naționale referitoare la siguranța jurnaliștilor și a altor actori din media și să organizeze o campanie la nivel european pentru a promova protecția jurnalismului și siguranța jurnaliștilor.

În rezoluții se cere crearea unor condiții de reglementare absolut necesare pentru ca procedeele automatizate de creare și difuzare a informațiilor să fie utilizate respectându-se dreptul la libertatea de exprimare. S-a subliniat necesitatea utilizării transparente și responsabile a mijloacelor oferite de IA în redacții, dar și măsuri speciale pentru protejarea de pericolele exploatării datelor personale. S-a cerut și respectarea Convention de Tromsø , referitoare la accesul la documente oficiale.

Dar despre altceva doream să vă spun. După cum știți primesc multe emailuri, peste 50 în fiecare zi. Ieri am primit un email care m-a făcut să râd, cu toate necazurile și depresia mea. Un tip, Jose Ortiz, a inițiat o petiție online. Până a ajuns la mine petiția fusese semnată de 21.554 de persoane, se pare că în mai puțin de 24 de ore. Ce cere petiția? Simplu, să i se interzică lui Jeff Bezos să se mai întoarcă pe Pământ. După cum știți Jeff urmează să se plimbe cu racheta lui Blue Origin prin cosmos, dacă reușește, pe 20 iulie, să atingă prima viteză comică. Mai multe la https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24875355-peste-76-000-persoane-semnat-petitie-jeff-bezos-nu-mai-intoarca-pamant.htm. Bun, ca mai tot ceea ce apare în presa noastră și articolul citat conține inexactități, în primul rând numărul semnăturilor pe petiție. Mai exact găsiți la https://www.change.org/p/blue-origin-petition-to-not-allow-jeff-bezos-re-entry-to-earth?mc_cid=a491053e7a&mc_eid=eff711ab96.

Bogați, putrezi de bogați, pe care lumea nu mai poate să-i încapă!

Este mare deosebire, diametral opusă, între Jeff Bezos și Elon Musk. De aia se și mârâie tot timpul și își fac ”deservicii” cât pot și cum pot. De exemplu, săptămâna trecută, Elon Musk a racolat pe șeful R&D de la Blue Origin. Nu că ar fi avut nevoie, dar ca să-i facă în necaz lui Bezos. Pentru Elon Musk, aventura spațială, colonizarea lui Marte și exploatarea asteroizilor, este o soluție la suprapopularea Pământului și la epuizarea resurselor. Pentru Jeff Bezos lansarea în spațiu este o plimbare, turism, un lux pe care poate să și-l permite pentru că are miliarde. Pentru că el are 200 de miliarde $, gurile rele spun că prin fraudă și exploatare nemiloasă, 176 de milioane de oameni sunt condamnați la sărăcie.

Există mult bun simț în demersul marxist al studenților de la Yale și Harvard. Dar, presa isterică și vândută cui plătește mai mult, a aruncat în derizoriu mesajul contra miliardarilor al tineretului american. Cum s-a făcut și cu mișcarea hippy, acum 50 de ani. Compromite, compromite, compromite – ceva trebuie să se lipească! Nu am spus-o eu, ci Talleyrand, perfidul francez, ministrul de externe al lui Napoleon.

 

În Prahova submontană plouă bacovian. În astfel de perioade, de tristețe existențială, citesc rubaiatele lui Omar Khayyam. Au în ele viață și bucuria de a trăi. Am încercat să traduc, să adaptez, de fapt, traduceri sunt destule, mai bune, mai rele, opera imensă a marelui poet de la Nișapur. Dar, ca multe alte proiecte le-am lăsat neterminate, vârsta și necazurile mi-au umplut sufletul de nisipul pustiului. Sunt un pustnic… și atât!

 

Dar și în pustnicia mea, mâine este o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP       23    iunie   2021

 

BERBEC   Astăzi, miercuri, nu sunt cele trei ceasuri rele, de marți, profită şi pregateşte-te, material, dar şi sufleteşte, pentru pragurile pe care le ai de trecut. Conjunctura îţi atrage atenţia că ar fi bine, ca în perioada următoare, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii, colegii, rudele la discuţii. Vei auzi multe lucruri relevante şi folositoare şi poţi să vezi încotro merge fluxul. Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale, atât la serviciu cât şi în viaţa privată.

TAUR   Energic şi carismatic astăzi poţi pune pe curs critic acţiunile care te interesează în domeniul sentimental. Seară de dans, acasă! Chiar dacă vremea este capricioasă, acum eşti motivat, aşa că poţi mări ritmul activităţii. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Comunică cu prietenii, cu colegii. Veşti bune şi programe de distracţie mai pe seară. Poate, la o terasă? Bună întrebare!

GEMENI   Nu lasa situaţia să devină haotică, să te depăşească. Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, unde se mai şi lucreză, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină!

RAC  Prudenţa nu strică. Cineva ar vrea să ai informaţii greşite. Sigur că este vorba de dragoste, de amor şi pasiuni devastatoare, dar întreabă-te dacă nu cumva este mult zgomot pentru nimic? O zi liniştită pe care o poţi termina la o terasă în curte la un prieten, la un grătar.  Totuşi, ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Ia uită-te în contractul tău de muncă, citeşte-l cu atenţie, sau alte contracte, de leasing, cu banca, închirieri etc. Niciodată nu ai făcut asta… Poţi să ai surprize!

LEU   Leoiacele sunt indignate de mediocritatea relaţiilor lor. Oare nu mai sunt bărbaţi adevăraţi? Leii cu barbă mârâie ca totul este de o calitate îndoielnica şi scuuump! Deci, nimic important! Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg, ai dreptate!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Sigur, dacă nu este vorba de dus gunoiul sau de plimbat căţelul. Asta poţi să faci chiar şi tu, regele junglei de beton!

FECIOARĂ  Conjunctura stelară arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Reuşită parţială într-o probă, poate un examen! Trăieşte viaţa din plin, bucură-te de orice. Astăzi primeşti o veste care te face să te gândeşti la multe lucruri. Este şi o surpriză agreabilă, care îţi deschide noi perspective avantajoase. Pe seară stai la locul tău, nu exagera, nu te alia cu scandalagii, nu te băga ca musca în lapte, mai ales la terasă, sau în alt loc public. O zi agreabilă, dacă reuşeşti să te sustagi bârfelor şi comploturilor de culoar.

BALANŢĂ  O zi în care te poţi simţi foarte bine. Veşti bune, conjunctura te favorizează. Se întâmplă lucruri, care te avantajează. Dar nu face promisiuni pe care apoi îţi este greu să le respecţi! Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. Totuşi, ai succes în această perioadă. Eşti solicitat, din nou. Toate treburile par că încep, încet-încet, să se aranjeze cum îţi doreşti tu şi cum ar fi normal să fie.

SCORPION   S-ar putea să descoperi că partenerul tău de viaţă e foarte stresat şi nervos. Încearcă, cu calm şi chiar cu umor, să aflii despre ce este vorba. În duo se împart bucuriile dar şi necazurile! Ai mai multe probleme, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Ai vrea să ceri un sfat, dar încă nu te-ai decis asupra persoanei cu care să împărtaseşti tainele tale. Mai aşteaptă! O zi mai neobişnuită atât ca densitate cît şi ca evenimente în care poţi să faci ceva mai neobişnuit şi mai deosebit.

SĂGETĂTOR    Aspectele lui Mercur, revenit în mișcare directă, favorizează cumpărăturile. „La pomul laudat degeaba te duci cu sacul” evită halele pline de marfuri mediocre şi de mâncare fără gust şi caută magazinele producătorilor. În a doua parte a zilei eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care nu îi ai! Asta este situaţia, alta nu avem!

CAPRICORN   O zi obositoare, densă, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor – cu siguranţă despre vacanţa de vară! Hermes, corespondentul grec al lui Mercur, te protejează astăzi în ziua lui, aşa că poţi face cumpărături inspirate pentru tine, sau/şi pentru cei dragi. Dacă ai ceva de spus, astăzi este ziua, pentru că te bucuri de darul elocinţei. Planurile şi proiectele începute astăzi sunt faste şi pot să aibă o dezvoltare interesantă.

VĂRSĂTOR   Dă curs impulsului sufletului. Uneori este mai important să stai cu un prieten, sau o rudă şi să trăncăniţi vrute şi nevrute, amintiri plăcute, balsam pentru sufletul tău. Fără supărare! Evită, pe cât posibil schimbările de program, locurile şi oamenii necunoscuţi. Nu intra în relaţii de afaceri cu persoane nerecomandate. Nu începe ceva nou astăzi, nici măcar un pachet nou de ţigări. Ţine-ţi secretele doar pentru tine. Răbdarea ta poate fi pusă astăzi la încercare. Tăcerea este de aur, dar o vorbă potrivită, la momentul potrivit, este de platină! Doar o vorbă!

PEŞTI  Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi poate face mare placere celei, sau celui, drag. Astăzi eşti ceva mai sensibil. Supraveghează-ţi regimul alimentar şi nu uita că graba strică treaba, oricare ar fi ea! Aspecte nu prea favorabile ale planetelor grele şi aspecte complexe te atenţionează să fii foarte precaut în noile proiecte pe care le începi astăzi, sau chiar la activitatea curentă.

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: