Preşedintele grupării ardelene vrea să cumpere franciza restaurantului „La Cocoşatu”, renumit în Bucureşti pentru mititeii săi.
Fotbalul mic intră, mai nou, în afaceri cu mici! Jean Pădureanu, pre şedin tele minusculei grupări Gloria Bistriţa, este interesat să cumpere franciza re staurantului „La Cocoşatu”, local unde, din 1993, se fac unii dintre cei mai buni mititei din Bucureşti.
Conform unui articol din numărul de astăzi al publicaţiei „Capital”, Ion Oiţă, patronul restaurantului aflat în imediata vecinătate a Aeroportului Băneasa, susţine că este de acord să împrumute brandul în schimbul sumei de 100.000 de euro, iar unul dintre cei care lau contactat în acest sens este Pădureanu. Numele restaurantului este dat de defectul fizic al celui care vinde, Alexandru Alecu, care este totodată şi partenerul lui Ion Oiţă.
În actualul sezon, Jean Pădureanu a reuşit, cu mari cazne, s-o scape pe Gloria de la retrogradare, iar la sfârşitul fiecărei stagiuni anunţă că părăseşte fotbalul. Despre omul care îi menţine pe bistriţeni pe prima scenă începând din 1990, apropiaţii săi spun că este „sărac lipit”, iar pentru a face rost de banii necesari supravieţuirii echipei apelează la diverse artificii. Printre altele, „Lordului” i-a venit ideea de a intra în afaceri cu mici, pentru a scăpa Gloria de sărăcie.
„Nea Jean n-are voie nici să se uite la mici!”
Decizia lui Jean Pădureanu de a implica gruparea bistriţeană într-o afacere cu mititei a iscat o dispută între foşti şi actuali conducători de la Gloria. „Hai că m-aţi binedispus cu ştirea asta! Ce-i trebuie lui să aducă mici de la Bucureşti? Gloria Bistriţa are propria carmangerie, unde patronul Grigore Pop face nişte mici cum nu poate să facă niciun cocoşat în viaţa lui! Omul ăsta are reţeta de pe vremea saşilor, de dinainte de război, şi nici lu’ fi-su nu i-a dat-o! Părerea mea este că alergăm după himere! Clubul Gloria are cei mai buni mici, nu-i mai trebuia niciun «La Cocoşatu»!”, a reacţionat, la aflarea veştii, Ioan Horoba (fost „locotenent” al lui Jean Pădureanu la Bistriţa vreme de 20 de ani). În mai 2009, Horoba a ple cat de lângă Pădureanu, devenind conducător la o altă primdivizionară, Gaz Metan Mediaş.
Horoba a analizat şi pasiunea pe care Pădureanu a făcut-o pentru mititeii „miticilor”: „La 74 de ani împliniţi pe 22 martie, nea Jean este cardiac şi n-are voie nici să se uite la mici, darămite să-i mănânce! Hai, o dată pe an mai merge, dar nu să faci o regulă!”.
INTERVIU
„Ar fi afacerea clubului”
EVZ: S-a aflat că vreţi să cumpăraţi franciza restaurantul „La Cocoşatu”. Jean Pădureanu: Am avut o discuţie cu patronul de-acolo. Dar, fie eu, fie el n-am avut timp să aprofundăm subiectul. Dacă va fi benefic şi pentru el, şi pentru noi, atunci vom încheia afacerea. Repet, a fost doar o discuţie de principiu.
Cum v-a venit ideea? La Bistriţa sunt „la modă” cârnaţii… Cum mi-a venit ideea? M-am gândit la mâncare! Cârnaţii de Bistriţa? Sunt buni şi ăia, au rolul lor pe piaţa alimentară. Dar m-am gândit că ar prinde şi nişte mici. Am mâncat mititei acolo, fiind în drum spre aeroport, şi mi-au plăcut. M-am gândit că ar fi buni şi în Bistriţa.
O să deveniţi om de afaceri... Nu eu, ci Gloria Bistriţa! Afacerea ar fi a clubului, nu a mea.
Patronul restaurantului susţine că preţul pentru cedarea francizei este de 100.000 de euro. În niciun caz nu avem atâţia bani! Nu suntem capabili să-i dăm suma pe care o cere acum. Păi ce, asta e afacerea care ne pricopseşte pe noi? Poate vrea un anumit procent din vânzarea fiecărui mic! Asta e altceva.