Evenimentul Zilei > International > Jamie Oliver, război cu McDonalds: „Cel mai ieftin aliment pentru câini le este vândut oamenilor”
Jamie Oliver, război cu McDonalds: „Cel mai ieftin aliment pentru câini le este vândut oamenilor”

Jamie Oliver, război cu McDonalds: „Cel mai ieftin aliment pentru câini le este vândut oamenilor”

Cunoscutul bucătar englez Jamie Oliver îi somează pe cei de la McDonalds să renunțe la folosirea hidratului de amoniu în prepararea produselor companiei. Oliver atrage atenția că hidratul de amoniu este extrem de periculos pentru organismul uman.

Jurnaliștii de la Daily Mail scriu astăzi că Jamie Oliver a atras atenția, într-o emisiune TV, că cei de la McDonald folosesc în prepararea produselor hidratul de amoniu. „De ce ar dori un om să pună carne cu hidrat de amoniu în gura copilului său? Cel mai ieftin aliment pentru câini este vândut oamenilor. Americanii trebuie să înţeleagă rapid ce face industria alimentară”, a declarat Oliver.
Ingredientul, care nu a fost descoperit până acum decât în produsele McDonalds, poate avea consecințe grave asupra organismului uman. „Amestecul acestui ingredient cu carnea de vită este un produs fraudulos”, a spus și microbiologul Geral Zirnstein, citat de Daily Mail.
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/wshlnRWnf30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>