James Blunt promite să ne încânte

SHOW. James Blunt, care va cânta azi pentru prima oară la București, admite că a compus „muzică pentru orice moment” al vieții.

Întrebat de ce crede că piesele lui au urcat în topurile vestice ale muzicii de înmormântare, cântărețul britanic James Blunt, care va concerta în această seară, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă din București, a spus că „există o muzică pentru fiecare dintre momentele vieții”. Inclusiv pentru divor țuri, a admis el, într-un interviu acordat lui George Zafiu în emisiunea „Europa Express”, de la Europa FM. Artistul spune că și-a dorit o carieră în domeniul muzicii pentru că i s-a părut amuzant. Dacă muzica lui se cântă atât la nunți, cât și la înmormântări... „există un cântec pentru orice ocazie”.

Despre concertul de la București, declară că este sigur că fanilor le va plăcea spectacolul. „O să cânt piese de pe primul meu album «Back To Bedlam», câteva piese de pe al doilea album, «All The Lost Souls», și câteva piese noi. O să-mi aduc formația, vom fi cinci oameni pe scenă, și cred că fanii vor fi surprinși pentru că nu va fi un show liniștit, cu un tempo scăzut al unui singur om cu chitara lui, ci un spectacol plin de energie, entuziasm, care sper să prindă la public”, spune el. Pentru concertul de diseară mai sunt bilete, la preţul de 150, 220 şi câteva la 350 lei, acestea putând fi procurate şi de la Sala Polivalentă, dar şi din reţeaua magazinelor Diverta din ţară şi on-line, de pe Ticketpoint.ro şi Bilet.ro. „Sunt foarte norocos…”

Blunt spune că piesa „You’re Beautifull” i-a schimbat viața. „Sunt foarte norocos pentru că pot să fac ce-mi place și, ca rezultat, mii de oameni vin la spectacolele mele. Piesa a atras atenția oamenilor asupra albumului, acesta a început să se vândă și astfel am pornit într-un turneu mondial de doi ani și jumătate. Am facut al doilea album, care a plăcut, și am plecat din nou în turneu pentru 15 luni”, mărturisește el, în interviul acordat Europa FM. Piesa Simonei („1973”) este, potrivit lui Blunt, „o celebrare a timpului petrecut cu prietenii”. „În 1973 s-a deschis un club de noap te - Pasha din Ibiza, acolo am scris cân tecele de pe album și am petrecut mult timp. E un cântec cu tentă nostalgică pentru că odată ce ai petrecut acolo, nu te mai poți întoarce în timp, dar acesta este un cântec care celebrează acel loc”, adaugă el.   „Goodbye My Lover”, înregistrată în propria baie

„Goodbye My Lover” este o piesă pe care artistul a înregistrat-o în propria baie: „Nu mai aveam bani pentru un studio profesionist în care să existe un pian bun, iar unde locuiam eu exista un pian în baie, așa că am adus niște microfoane și am înregistrat acolo”. Despre sursele de inspirație în cântecele sale, Blunt susține că e inspirat de toate lucrurile din viață.   „Mă inspiră toate lucrurile din viață, nu scriu cântece despre un singur lucru, ci despre toate experiențele prin care trec”, spune el. Întrebat de George Zafiu despre turneul său, cântărețul britanic spune că îl va termina pe 7 martie, la Atena, după 15 luni de concerte (circuitul a început pe 5 ianuarie 2008). Fiecare concert din turneu reprezintă o experiență diferită, spune el, iar atenția la fiecare detaliu de pe scenă nu este o urmare a educației sale riguroase din domeniul militar, ci a faptului că prin oricare dintre elementele folosite încearcă să creeze o emoție și să o transmită mai departe.   „Cred că încrederea pe care o am când sunt pe scenă vine tocmai din grija pentru detalii. În afară de asta, încerc să mă exprim în cel mai sincer mod și să mă implic. Nu cred că asta are legătură cu domeniul militar, ci cu faptul că încerc să creez o emoție și să o transmit mai departe”, a declarat Blunt.   „Nu știu nimic despre România” Înainte de a-și începe cariera muzicală, Blunt a fost ofiţer în armata britanică, Life Guards, și a servit pentru NATO în conflictul din Kosovo, în 1999. Întrebat ce știe despre România și dacă s-ar mai întoarce în Kosovo, artistul mărturisește că se află în România tocmai pentru că nu știe destule lucruri și vrea să le afle. Cât despre Kosovo, Blunt declară: „Nici nu aș putea, pentru că nu mai e război și pentru că nu mai sunt în armată, acum sunt muzician. Pentru mine a fost o experiență importantă.   Am mai fost acolo acum doi ani. Am avut un concert pentru sârbii și albanezii din Kosovo. A fost o întoarcere importantă, am făcut chiar și un documentar pe care l-am adăugat în ediția de lux a albumului meu. Kosovo înseamnă oamenii care locuiesc acolo, iar țara este foarte frumoasă”, a mai spus artistul.