JALE ŞI URLETE DE DURERE. Ultimul ÎMPĂRAT din România a MURIT. LUXUL SFIDĂTOR în care trăia şi KILOGRAMELE DE AUR vor rămâne în ISTORIE | Galerie foto

JALE ŞI URLETE DE DURERE. Ultimul ÎMPĂRAT din România a MURIT. LUXUL SFIDĂTOR în care trăia şi KILOGRAMELE DE AUR vor rămâne în ISTORIE | Galerie foto

”A trecut la Domnul în aceasta dimineață Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată” – acesta e mesajul cu care, Regele Cioabă a anunțat tragedia din rândul rromilor. Aceștia au rămas, joi, fără împărat. Mesajele de condoleanțe, lacrimile au început să curgă.

Împăratul Iulian al rromilor s-a stins din viață joi, în urma unor problem grave de sănătate. El a mai fost internat în spital cu ani în urmă, cu diverse suferințe, acutizate de faptul că era supraponderal. În 2013, când a ajuns în spital în stare critică, cântărea 185 de kilograme, iar inima sa nu mai făcea față. La momentul respective s-a externat pr propria răspundere.

”A murit la ora 3 dimineața, acasă, în palatul de la Sibiu. În urmă cu trei zile el a fost externat din Spitalul de Urgență Sibiu, unde a stat internat trei săptămâni. Medicii de aici au încercat să îl ajute, însă nu au avut ce să îi facă”, a declarant pentru EVZ Regele Dorin Cioabă al rromilor.

Cine a fost Iulian Rădulescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Iulian Rădulescu (cunoscut ca "Rex Mundi" în cadrul lojii masonice Curcubeul de Cupru (iregulară) s-a născut în anul 1938. A absolvit la seral cursurile Grupului Școlar Agricol din cadrul penitenciarului Aiud, iar în 1999 și-a luat bacalaureatul la seral. În același an a devenit Doctor în limba rromani în India, după care a absolvit cursurile la distanță de la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din București, obținând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004.

”Împăratul rromilor de pretutindeni”

Pe 9 august 1993 Iulian Rădulescu s-a autoproclamat ”Împăratul rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I și a fost ”încoronat”. El este cel care a impus apelativul de ”rrom” în locul termenului consacrat de ”țigan”, pe care în considera rasist, iar Guvernul de atunci s-a conformat. Mai trebuie spus și că Iulian I și-a disputant supremația în fața etniei cu Regele Ion Cioabă, până pe 10 februarie 1997 când cei doi au semnat un ”pact de neagresiune”.

În același an Împăratul Iulian a emis un decret pentru crearea primului stat al minorității rromilor, cu numele simbolic de Cem Romengo, în Târgu Jiu. ”Acest stat are o valoare simbolică și nu aduce atingere suveranității și integrității teritoriale a României. Nu va avea armată și nici frontiere”, a menționat Iulian I, solicitând statului român să le recunoască țiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.

Localizat la Sibiu, Împăratul rromilor a activat ca și consilier pe probleme de rromi la Parlamentul European. El a locuit mult timp într-un palat cu turnulețe, care funcționa atât ca reședință cât și ca tribunal pentru ”supușii” împăratului. Devenit, pe dinafară, reper pentru turiștii care ajungeau în Sibiu, palatul era mobilat, cu piese aurite, tablouri și vaze. Tot aici, Iulian I își ținea coronae din monede din aur și hainele ”împărătești”, cusute și ele, cu fir de aur. La bătrânețe, Iulian I s-a mutat mai aproape de ”statul” pe care l-a decretat, și anume în colonia Nuci, de lângă Râmnicu Vâlcea.

Conform cutumei etniei, Împăratul Iulian I al rromilor ar trebui înmormțntat la trei zile după deces. (Surse foto: www.expresspress.ro, wowbiz.ro, jurnalul.ro, adevarul.ro, Ziarul Ring)