Evenimentul Zilei > International > Jaf la fabulosul conac de pe Coasta de Azur al emirului din Qatar. Cu ce pradă s-au ales bandiții
Jaf la fabulosul conac de pe Coasta de Azur al emirului din Qatar. Cu ce pradă s-au ales bandiții

Jaf la fabulosul conac de pe Coasta de Azur al emirului din Qatar. Cu ce pradă s-au ales bandiții

Patru bărbați au intrat în noaptea de joi spre vineri pe fabuloasa proprietate pe care Tamim bin Hamad Al-Thani o deține la Mouans-Sartoux pe Coasta de Azur.

Imensa proprietate a Emirului Qatarului, situată pe înălțimile Cannes-lui, a fost călcată de hoți în jurul orei trei dimineața. Cei patru bărbați par să fie escaladat zidurile care înconjoară conacul, după cum arată urmele descoperite de anchetatori.

Spargerea a avut loc fără violență, a adăugat o sursă familiarizată cu ancheta poliției, chiar dacă unul dintre făptași era înarmat.

Bandiții n-au fost nevoiți nici măcar să scoată arma

„Persoanele prezente nu au ajuns cu pistol la tâmplă, dar s-au simțit amenințate când au văzut arma”, așa că s-au grăbit să satisfacă toate cererile bandiților. Hoții ar fi furat mai multe „articole de lux, în specialceasuri”.

Emirul Tamim bin Hamad al-Thani nu se află în conac în momentul jafului, dar erau prezenți mai mulți membri ai familiei sale. Ancheta deschisă de parchetul public din Grasse a fost încredințată brigăzii de cercetare Grasse, o unitate de poliție judiciară, care va beneficia de asistența serviciilor de identificare penală din Nisa și a secției de cercetare din Marsilia.

Putere nelimitată și o averea fabuloasă a familiei conducătoare din Qatar

Șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, care a abdicat în 2013 în favoarea fiului său, a cumpărat reședința de aproximativ treizeci de hectare din Mouans-Sartoux încă din anii ’90. În 2016, el a făcut un cadou de un milion de euro micuțului oraș francez pentru a ajuta la finanțarea cantinelor organice, notează Le Figaro. Actualul emir, Tamim bin Hamad Al Thani, deține toată autoritatea executivă și legislativă în acest emirat în care partidele politice sunt interzise.

În Qatar, au drepturi politice și civile limitate și nu se organizează alegeri, cu toate că legea fundamentală a țării a fost revizuită în acest sens în 2023. După amânări repetate, Emirul Tamim bin Hamad Al Thani a decis, într-un final, ca alegerile pentru Adunarea Consultativă să se țină în luna octombrie a anului curent.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: