Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf în imobilele afectate de inundațiile din Germania. Printre hoți au fost identificați și 52 de români
Jaf în imobilele afectate de inundațiile din Germania. Printre hoți au fost identificați și 52 de români

Jaf în imobilele afectate de inundațiile din Germania. Printre hoți au fost identificați și 52 de români

Poliția germană anunță că în urma dezastrului provocat de inundațiile din Renania de Nord-Westfalia, alte lovituri i-au așteptat pe oamenii și-așa năpăstuiți de soartă. Ei s-au trezit că din casele și apartamentele afectate de inundații lipsesc numeroase bunuri.

Aproape 200 de lovituri s-au înregistrat și 145 de suspecți au fost identificați. O treime dintre aceștia sunt de naționalitate română.

Poliția nu vorbește în mod explicit despre jafuri, deoarece acest termen este folosit doar în legătură cu cazurile deosebit de grave de încălcare a ordinii publice.

În total, în Renania de Nord-Westfalia au fost comise 193 de infracțiuni, dintre care 27 au fost tentative de furt. Acesta este rezultatul unui raport al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia către Comisia de Interne a Parlamentului de Stat.

Cele mai afectate au fost Hagen, cu 32, Euskirchen și Erftstadt, cu câte 31 de cazuri fiecare, urmate de Stolberg (22). În Bad Münstereifel, care a fost deosebit de grav afectat de inundații, s-au înregistrat 17 infracțiuni, la fel ca în Eschweiler.

52 dintre suspecți au cetățenie română

Autoritățile polițienești au reușit să identifice un total de 145 de suspecți, dintre care 23 de femei. 52 dintre suspecți au cetățenie română, 27 sunt germani, iar 12 sunt de origine turcă, restul fiind încă necunoscuți, potrivit ksta.de, informează stiridiaspora.ro.

Pagubele se ridică la aproximativ 227.000 de euro. Cu toate acestea, potrivit Ministerului de Interne, aceasta este doar o estimare preliminară, deoarece înregistrarea pagubelor nu a fost încă finalizată din cauza investigațiilor în curs.

Peste o sută de morți și pagube materiale însemnate

Numărul victimelor confirmate în urma inundațiilor puternice din vestul Germaniei s-a ridicat la peste 100 de persoane, fiind cel mai mare număr de morți înregistrat în urma unei singure tragedii în această țară în ultimii zeci de ani. Este vorba despre cel puțin 63 de victime în landul Renania-Palatinat și alte cel puțin 43 în Renania de Nord-Westfalia.
Pagubele materiale înregistrate au fost unele însemnate. Guvernul federal a pus în mişcare ajutoare de urgenţă în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Furtunile au readus schimbările climatice în centrul campaniei electorale din Germania, înainte de alegerile parlamentare din 26 septembrie, care vor marca 16 ani de când Angela Merkel se află la putere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: