Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf ca-n filmele cu gangsteri în centrul Parisului. Infractorii au fugit cu pradă de 10 milioane de euro
Jaf ca-n filmele cu gangsteri în centrul Parisului. Infractorii au fugit cu pradă de 10 milioane de euro

Jaf ca-n filmele cu gangsteri în centrul Parisului. Infractorii au fugit cu pradă de 10 milioane de euro

Un nou jaf, desprins parcă dintr-un film de acțiune, a avut loc în Paris, la un magazine de bijuterii din Place Vendome.

Trei hoți îmbrăcați elegant au pătruns într-un magazine Bulgari din opulenta Place Vendome din Paris și au plecat cu o cantitate importantă de bijuterii. Aflat în centrul capitalei Franței, magazinul este situate în apropiere de celebrul Hotel Ritz, unde trag toate marile celebrități ale lumii. Cei trei infractori, înarmați, au pătruns în incinta magazinului, renovat de curând și au furat bijuterii în valoare de 10 milioane de euro, adică 11,84 milioane de dolari, după cum a anunțat poliţia din capitala Franţei, informează Reuters.

După jaf, cei trei hoți au plecat cu o mașină, demarând în forță, înainte ca cei aflați în magazine să poată alerta poliția. Alți patru complici, care supravegheau zona din stradă, au plecat cu scuterele.

Chiar și așa, poliția a intervenit cu promptitudine, iar după o scurtă urmărire, hoții au fost nevoiți să abandoneze autoturismul. Ei au încercat să scape pe jos, însă doi au fost prinși și arestați de polițiștii care îi urmăreau.

Ei au abandonat o parte din bunurile furate în timp ce încercau să scape de poliţie. Unul dintre suspecţii care au fost reţinuţi a fost împuşcat în picior înainte de a fi prins. Cel de-al doilea a fost arestat într-o parcare aflată la mică distanţă.

Hoții au luat la ochi magazinele de bijuterii

De menționat că în ultimele luni, mai multe magazine de bijuterii din Paris au fost vizate de jafuri armate. De cele mai multe ori, tâlharii au apelat la pistoale. În acest jaf, ei au folosit arme mari, fapt ce a stârnit îngrijorarea polițiștilor.

„Nu este pentru prima dată când Place Vendome este vizată”, a declarat un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului, care s-a identificat drept Noura B.

Aceasta a precizat că la acest jaf hoții au folosit arme mari, iar acest lucru nu se întâmplă prea des.

„Să folosească arme mari, să-şi asume un asemenea risc… este ceva ce se întâmplă rar”, a adăugat ofițerul de poliție.

În luna iulie, un alt magazine de bijuterii, Chaumet, situate în apropiere de Champs-Elysees a fost atacat de hoți. Infractorii au furat la vremea respectivă bunuri cu o valoare de aproape 2 milioane de euro, adică 2,4 milioane de dolari. Ulterior, lucrurile furate au fost recuperate, iar suspecţii au fost arestaţi.

În aceeaşi lună, alți hoţi au jefuit un magazin de bijuterii Dinh Van, tot în centrul capitalei Franței, Paris.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: