Evenimentul Zilei > Actualitate > De pe podiumul America’s Next Top Model, în infern. Povestea frumoasei care nu a biruit demonii | VIDEO
De pe podiumul America’s Next Top Model, în infern. Povestea frumoasei care nu a biruit demonii | VIDEO

De pe podiumul America’s Next Top Model, în infern. Povestea frumoasei care nu a biruit demonii | VIDEO

Se spune despre ea că este imaginea cea mai dură a eşecului în această lume. "O ruină. Cu chipul zbârcit de urmele drogurilor, îngerul prăbuşit de pe podium direct în stradă a pierdut lupta cu demonii săi", notează Huffington Post.

Jael Strauss, fosta concurentă de la America’s Next Top Model a îndurat timp de şase ani sclavia drogurilor, care i-au distrus faţa, lăsând-o şi fără acoperiş deasupra capului. La 22 de ani, Strauss era un model cu o carieră frumoasă în faţă şi finalistă a show-ului prezentat de Tyra Banks. Astăzi, la 28 de ani, arată ca o femeie mai în vârstă, trăieşte ca un homeless, iar familia ei se teme că e pe punctul de a pierde lupta cu drogurile, după cum relatează şi Daily Mail.
Faţa plină de răni
Totul a început în 2007, în timpul competiţiei de la America’s Next Top Model, când Jael a suportat cu greu moartea unei prietene, răpusă de o supradoză. Ea a decis atunci să rămână în concurs. "Niciodată n-am avut de gând să renunţ la competiţie. Prietena mea s-a dus, iar eu sunt încă aici, trăindu-mi viaţa din plin", a declarat ea într-un interviu. În acelaşi an, a mai primit o lovitură, după ce mai multe poze erotice, realizate la vârsta de 16 ani, au ajuns pe internet. Atunci şi-a pierdut controlul, iar drogul a învins. „Acum ea are faţa plină de răni, iar dinţii ei sunt distruşi de acţiunea metadonei”, comentează Huffington Post.
Într-un ultim efort de a-şi salva fiica, părinţii au luat legătura cu Dr. Phil, celebrul realizator al unui show de televiziune din Statele Unite.
Stil de viaţă
Dr. Phil, împreună cu fratele tinerei, Brandon, şi cu mama acesteia, Debbie, au mers în Detroit, oraşul ei natal, încercând să-i dea de urmă. După ce au găsit-o, ea a refuzat să fie filmată, ruşinată de ceea ce a ajuns.
Jael nu este primul model care s-a confruntat cu dependenţa de droguri. În octombrie 2005, mult mai celebra Kate Moss s-a internat într-o clinică de dezintoxicare din Arizona. Vedeta a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume. Ea este cunoscută pentru apariţiile în numeroase campanii publicitare, pentru relaţiile personale zbuciumate şi pentru stilul ei de viaţă petrecăreţ. Dar, dacă în cazul lui Kate voinţa a biruit, în cazul lui Jael se pare că este, după cum notează presa, mult mai greu, dacă nu imposibil.
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/8R3-Ce9Plt0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.