Fostul chirurg Wynne Weston-Davies, autorul cărţii "The Real Mary Kelly", susţine că Jack Spintecătorul a fost de fapt, fostul soţ al lui Mary Jane Kelly, cunoscută drept ultima victima a temutului criminal în serie, scrie presa britanică. Chirurgul mai crede şi faptul că celelalte crime au fost o acoperire pentru adevăratele sale intenţii, acelea de a-şi ucide fosta soţie.

Ministerul Justiţiei a aprobat cererea de exhumare a victimei Mary Kelly pentru se realizate teste ADN, care vor confirmă sau infirmă noile teorii.

Autorul cărţii susţine că Francis Spurzheim Craig, fostul soţ al femeii, era supărat pentru că aceasta decisese să revină la prostituţie, în secret, la câteva luni după ce s-au căsătorit, în 1885. Acesta avea 51 de ani şi lucra că reporter, relatând informaţii de la procese şi detalii despre crimele din acea perioada.

Doctorul Weston-Davies a reuşit să convingă autorităţile să facă exhumarea şi urmează să demonstreze că este strănepotul ultimei victime comise de Jack Spintecătorul. "Singurul mod prin care pot demonstra că ea a fost stră-mătuşa mea este realizarea unui test ADN, după ce scoatem rămăşiţele ei la suprafaţă, apoi comparăm ADN-ul ei din oase cu al meu şi al fratelui meu, singurele rude în viaţă din familia ei", precizează doctoral Weston-Davies, 71 de ani.

Mai mult, bărbatul ar fi indicat şi o posibilă ultima imagine cu chipul lui Jack Spintecătorul. O schiţa realizată în timpul anchetei pentru prima victima, îl înfăţişează pe Craig aproape de anchetatori.

Autorul cărţii a cercetat mai multe documente din acea perioada despre Jack Spintecătorul, aflate în cadrul Arhivelor Naţionale din Marea Britanie şi a descoperit astfel, legături între familia lui şi Mary Jane Kelly, pe numele ei adevărat Elizabeth Weston-Davies.

"Nu am ştiut mai multe decât un om obişnuit despre Jack Spintecătorul până acum 10 ani, când am început să fac cercetări despre familia mea. Mama mea, care a murit în 1996, a refuzat mereu să vorbească despre trecutul familiei noastre, dar îmi zicea mereu că au fost răi. Cercetând Arhivele Naţionale am descoperit numele familiei mele în documente. Apoi, am descoperit povestea acestei femei, care are legătură cu numele familiei mele şi şi-a luat un nume fals. Ea s-a căsătorit cu Francis Craig, un bărbat mult mai în vârstă decât ea, s-au căsătorit, dar după câteva luni, au devenit nefericiţi şi au divorţat. Au trecut câţiva ani până când am făcut legătură cu Jack Spintecătorul. Am cerut să văd certificatul de deces al lui Craig şi am fost uimit: acesta s-a sinucis, tăindu-şi gâtul cu o lama, exact aşa cum îşi ucidea victimele Jack Spintecătorul" a declarat acesta conform The Telegraph, citat de stirileprotv.ro.

Strănepotul victimei mai susţine şi faptul că a descoperit o schiţa realizată în timpul unui proces la uneia dintre victimele lui Jack Spintecătorul, în care apare şi Francis Craig. Prezenţa să putea fi explicată prin natură meseriei sale, dar Weston-Davies crede că asta era doar o acoperire. Şi că în realitate, acesta ar fi primul portret al ucigaşului care a terorizat Londra.

Cu toate astea, noile ipoteze nu aduc suficiente dovezi pentru a demonstra cele spuse de autorul cărţii.

Înainte de teoriile expuse de Weston-Davies, au mai există şi alţi suspecţi. Anul trecut, criminaliştii erau convinşi că au găsit adevărată identitate a celui mai temut criminal din istorie.

Bărbatul responsabil pentru cel puţin cinci crime petrecute în Londra, în toamna anului 1888, era identificat în persoană imigrantului polonez Aaron Kosminski, unul dintre cei şase suspecţi anchetaţi la momentul respectiv. Probele ADN au demonstrat că Jack Spintecătorul este evreul Aaron Kosminski, care a ajuns la Londra la începutul anilor 1880, emigrând din ţară să natală împreună cu familia din cauza pogromului rus. Însă, este el, cu adevărat, criminalul înfricoşător?

De-a lungul timpului, mai mulţi suspecţi au fost consideraţi drept adevăratul Jack Spintecătorul şi este posibil că acest mister să nu fie lămurit niciodată.