Evenimentul Zilei > International > Ivanka TRUMP laudă progresele ARABIEI SAUDITE în domeniul drepturilor femeilor, după o promisiune de 100 de milioane de dolari pentru o cauză pe care o susține
Ivanka TRUMP laudă progresele ARABIEI SAUDITE în domeniul drepturilor femeilor, după o promisiune de 100 de milioane de dolari pentru o cauză pe care o susține

Ivanka TRUMP laudă progresele ARABIEI SAUDITE în domeniul drepturilor femeilor, după o promisiune de 100 de milioane de dolari pentru o cauză pe care o susține

Ivanka Trump, fiica miliardarului american devenit președinte al SUA, a lăudat Arabia Saudită pentru progresele făcute în domeniul drepturilor femeilor, după ce țara a donat 100 de milioane de dolari cauzelor susținute de ea.

Mai multe țări din Orientul Mijlociu au promis că vor dona bani pentru a le ajuta pe femeile antreprenoare, ca parte a unei inițiative a Băncii Mondiale.

Ivanka Trump a lăudat progresele făcute în domeniul drepturilor femeilor din Arabia Saudită, după ce autoritățile din această țară și cele din Emiratele Arabe Unite au promis să doneze 100 de milioane de dolari pentru primul proiect al Băncii Mondiale dedicat femeilor antreprenoare, scrie The Independent.

Vorbind în Arabia Saudită, în timp ce tatăl ei se întâlnea cu lideri arabi și islamici, Trump a declarat că progresul națiunii este „încurajator”, dar „există multe lucruri încă de făcut”.

„În fiecare țară din lume, femeile și fetele continuă să fie puse în fața unor bariere culturale, sistematice, instituționale, care ne opresc să ne implicăm total în a obține oportunități egale în comunitățile noastre”, a spus ea, la o masă rotundă cu femeile lideri din societate, femei de afaceri și femei oficiali guvernamentali.

„Fiecare dintre voi știți că acest lucru este adevărat. Și totuși poveștile femeilor saudite, cum sunteți voi, catalizatoare ale schimbării, mă inspirați să cred în posibilitatea unei mișcări globale de împuternicire a femeilor”.

Progresul include faptul că femeile pot vota în alegeri locale, reducerea puterii din mâinile poliției religioase.

„Nevoia ca femeile să devină mai puternice și mai angajate trece dincolo de frontiere și culturi. Fie că suntem în SUA ori în Arabia Saudită, femeile joacă un rol crucial într-o mișcare care ne unește pe toți”, a spus ea.

Jurnaliștilor li s-a cerut să părăsească sala înainte să fie discutate probleme legate de egalitatea femeilor – subiecte precum dreptul femeilor de a conduce, de a merge oriunde singure sau de a fi incluse în viața publică.

Oficialii americani nu au ridicat aceste probleme, așa cum sunt evidențiate de rapoartele privind drepturile omului ale Departamentului de Stat.

Ivanka Trump a fost invitată să participe de către prințesa saudită Reema bint Bandar, director executiv al unei firme de retail, mamă divorțată și activistă socială, una dintre principalele voci de susținere a drepturilor femeilor într-o țară conservatoare.

La același forum, președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a spus că EAU și Arabia Saudită vor dona 100 de milioane de dolari pentru fondul global de susținere a femeilor antreprenoare, care este încurajat de doamna Trump și cancelarul german Angela Merkel.

Fondul este acum în faza de inițiere, și va fi anunțat oficial la reuniunea G20 din luna iulie. Va fi menit a ajuta femeile din Orientul Mijlociu, din țări care lucrează cu Banca Mondială, pentru a le ajuta a le facilita accesul la finanțe, piețe și rețele de afaceri.

În 2016, BM a investit 2,5 miliarde de dolari în fundația lui Barack și Michelle Obama pentru educația fetelor, numită Let Girls Learn, pe o perioadă de 5 ani.

Sistemul discriminator de pază a femeilor din Arabia Saudită este intact, în ciuda promisiunilor guvernului că va fi schimbat, scrie un raport al Humar Rights Watch pe 2016. Detalii AICI.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: