Iulian Dumitrescu a contestat la Tribunalul Bucureşti măsura controlului judiciar luată de procurorii DNA în dosarul de corupție care îl vizează.
Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean(CJ) Prahova, nu i-a convins pe magistrații Tribunalului București. El rămâne sub control judiciar, pe durata cercetărilor penale. Decizia instanței este definitivă și a fost pronunțată luni, 12 februarie. Iulian Dumitrescu este acuzat că ar fi primit peste 3 milioane euro de la un om de afaceri pentru atribuirea unor contracte. De asemenea, președintele CJ Prahova și-ar fi falsificat declarația de avere.
Iulian Dumitrescu nu are voie să meargă la Consiliul Județean Prahova. Decizia instanței
Controlul judiciar are o durată de 60 de zile, timp în care Iulian Dumitrescu nu are voie să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova, să ia legătura cu martorii din dosar sau să părăsească țara.
„Respinge ca nefondată plângerea formulată de catre inculpatul D.I. împotriva ordonanței DNA prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar fata de inculpat pe o perioada de 60 de zile. S-a mentinut ordonanta de luare a măsurii preventive a controlului judiciar emisă de procurorul din cadrul DNA cu privire la inculpatul D.I.. Obligă inculpatul la plata catre stat a sumei de 500 lei reprezentand cheltuieli judiciare”, se arată în minuta afișată pe portalul instanței”.
Procurorii îl acuză pe Iulian Dumitrescu că nu a menționat în declarația de avere cheltuieli și împrumuturi de peste un milion de euro pe care le-ar fi efectuat din contul surorii sale pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis și pentru plata chirie într-un complex rezidențial de lux.
Iulian Dumitrescu are toate conturile blocate
Astfel, ancheatorii i-au blocat toate conturilor bancare. În aceeași cauză sunt cercetați sora și cumnatul lui Iulian Dumitrescu.
Potrivit DNA, Dumitrescu ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47,5 milioane lei, preț supraevaluat, a părților sociale deținute de către cumnatul său la o firmă pentru atribuirea unor contracte.
„Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 (n.r. -cumnatul lui Dumitrescu) i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova”, precizează procurorii anticorupție.