IUBIRE: Ciudăţenii de Sfântul Valentin

IUBIRE: Ciudăţenii de Sfântul Valentin

Apropierea Sfântului Valentin generează, pe lângă euforie, nerăbdare, vânzări record la flori, ursuleţi de pluş sau bijuterii, numeroase alte acţiuni, unele dintre ele lipsite de sens sau chiar ridicole.

Săptămâna aceasta s-au făcut tot felul de studii despre iubire, despre relaţii şi ciocolată şi au fost spuse poveşti ciudate despre lucruri sau locuri pe care nimeni nu le-ar fi văzut în oricare dintre cele 51 de săptămâni ale anului.

Pentru a intra, puţin mai devreme, în spiritul sărbătorii, vă prezentăm câteva dintre ciudăţeniile de Valentine's Day.

Treceţi la treabă!

Ne puteți urmări și pe Google News

Un sondaj realizat săptămâna aceasta în Statele Unite arată că 40% dintre persoanele angajate au avut cel puţin o întâlnire cu unul dintre colegi, iar, în 31% dintre cazuri, idila s-a finalizat cu o căsătorie. Dimpotrivă, întâlnirile stabilite prin internet nu dau rezultate decât rareori. Aşa că, dacă nu ţi-ai găsit un suflet-pereche, ai putea să-ţi schimbi serviciul.

Zooerotica

La grădina zoologică din Battle Creek, Michigan, va avea loc, sâmbătă, o conferinţă pe tema capacităţii de reproducere a animalelor, dar şi vizonarea de către participanţi a ritualurilor de împerechere la diferite specii de mamifere. Biletele, al căror preţ este de 50 de dolari, au fost vândute cu  mult timp în urmă. Spectacolul oferit se anunţă grandios şi unic, iar, la final, "fiecare cuplu prezent la eveniment va primi un cadou care să îi amintească de acestă zi".

Comentariile de pe site-ul evenimentului sunt de la "Este foarte ciudat", până la "Cei care nu au apucat să cumpere bilete pentru Battle Creek pot merge la Lansing să-l vadă pe guvernatorul de Michigan făcând acelaşi lucru cu plătitorii de taxe".

De asemenea, cei care pe 14 februarie îşi aniversează logodna sau căsătoria vor avea parte de un tratament special din partea angajaţilor grădinii zoologice.

Insula Dragostei

Vizibilă şi cu ajutorul programului Google Earth, insula în formă de inimă se află în Marea Adriatică, între Zadar şi Insula Pasman. Deşi este mică şi nepopulată, insula poate fi refugiul perfect pentru cuplurile de îndrăgostiţi.

Ziua asta e îngrozitoare Unii nu se tem să admită că urăsc Valentine's Day. Aceştia văd ziua de 14 februarie drept un prilej de a cheltui banii inutil şi, uneori, chiar de a resuscita o relaţie” moartă” demult.

Dragostea e doar în mintea ta

Dragostea poate fi înţeleasă şi prin imagini cerebrale, hormoni şi genetică. De fapt, patru dintre ariile cerebrale sunt responsabile pentru ”circuitul” iubirii, spun cercetătorii. Aceştia au mai dovedit că romantismul din iubire este, de fapt, o dependenţă.

”Romanismul este o dependenţă extraordinară atunci când exită confort financiar şi o adevărată povară atunci când cuplul se confruntă cu neajunsuri.”

”Oamenii ucid din iubire şi mor pentru iubire”, Helen Fisher, de la Universitatea Rutgers.

VOTEAZĂ VALENTIN SAU DRAGOBETE