Evenimentul Zilei > Social > Italianul cu inimă de româncă. Povestea femeiii de 29 de ani a cărei moarte a salvat viața unui bărbat din Peninsulă
Italianul cu inimă de româncă. Povestea femeiii de 29 de ani a cărei moarte a salvat viața unui bărbat din Peninsulă

Italianul cu inimă de româncă. Povestea femeiii de 29 de ani a cărei moarte a salvat viața unui bărbat din Peninsulă

O fată în vârstă de 29 de ani a decedat după ce s-a simțit rău, brusc, și nu a mai putut să fie salvată de medici. Inima ei a ajuns la un bărbat din Italia, care avea mare nevoie de transplant.

Un bărbat din Italia a supraviețuit datorită unui transplant de inimă ce a ajuns în peninsulă din România. Organul i-a aparținut unei fete în vârstă de 29 de ani, din Satu Mare, care a murit răpusă de o afecțiune cerebrală care i-a fost fatală. Pasionată de modă, Brigitte Dachmann devenise designer de pălării. Se născuse în Satu Mare, dar de câțiva ani se mutase la Cluj-Napoca.

O tânără de 29 de ani a murit brusc, organele ei au salvat vieți

A participat la Electric Castle, apoi, la scurt timp s-a simțit foarte rău. La data de 17 august a ajuns de urgență la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. La două zile, familia fetei a aflat că s-a stins din viață, conform stirileprotv.ro. 

În aceste condiții, familia a decis să doneze organele tinerei, pentru a salva vieți. „În data de 19 august s-a finalizat procedura de declarare a morții cerebrale. În urma discuțiilor cu echipa de transplant, părinții pacientei și-au exprimat acordul pentru prelevarea de organe (cord, plămân, ficat, rinichi, os, tendon)”, a declarat Flavia Țopan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca, conform sursei citate.  În România nu au fost găsiți pacienți compatibili pentru inimă și plămâni.

Un bărbat de 41 de ani, din Italia, avea nevoie urgentă de o inimă

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Italia, avea miocardită și se afla pe lista de așteptare pentru un transplant de inimă. El ajunsese la spital în stare critică.

„Ficatul la București, rinichii la Cluj, plămâni și cord care s-au donat italienilor prin această înțelegere. Italia face parte din FEDUS, avem un memorandum guvernamental”, a spus Andrei Leșan, Coordonator Regional de Transplant pe Regiunea Cluj.

„În Italia, la vremea respectivă, nu era niciun donator. Donatorul a venit din România, din Transilvania, și la doar două ore după ce a fost pus pe lista de urgență. A fost foarte rapid. Pacientul e bine, e încă în ATI, dar curând îl vom muta în salon”, a spus Mauro Rinaldi, medicul care a coordonat echipa ce a efectuat transplantul.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: