Evenimentul Zilei > Justitie > Italian înșelat cu aproape un milion de euro de ”iubita” din România. Justiția a dat o primă sentință
Italian înșelat cu aproape un milion de euro de ”iubita” din România. Justiția a dat o primă sentință

Italian înșelat cu aproape un milion de euro de ”iubita” din România. Justiția a dat o primă sentință

Justiția italiană nu a fost deloc blândă cu o româncă acuzată de înșelăciune, în dauna unui bărbat care s-a îndrăgostit nebunește de ea.

Femeia era angajată ca și dansatoare la un club de noapte, loc frecventat și de bărbatul care a depus plângere la poliție și a cerut pedepsirea ”exemplată” a acesteia.

În rechizitoriu se arată că între femeia originară din România și bărbatul italian s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste. Din partea femeii contau doar banii bărbatului, un cunoscut milionar din Cantabria.

Zilele trecute Tribunal Provincial din Cantabria, Italia, a decis să o condamne pe româncă la șase ani de închisoare pentru extorcare, prejudiciul fiind de un milion de euro, bani pe care bărbatul i-a virat, treptat, în contul femeii.

Judecătorul de la tribunalul provincial a decis că femeia este vinovată de înșelăciune în formă continuată și a obligat-o să îi restituie italianului suma de 922.000 de euro.

A conceput un plan bine pus la punct

Jurnaliștii de la El Diario Montanes susțin că femeia care lucra la clubul de noapte a fost direct interesată de averea bărbatului, iar pentru asta a pus la cale un plan bine gândit pentru a-l face ”de bani”. În prima fază, românca a jucat rolul îndrăgostitei și l-a făcut pe italian să cadă în această plasă.

După ce bărbatul s-a îndrăgostit nebunește, românca a început să îi ceară bani, la început sume modeste iar mai apoi, tot mai mari. Procurorii italieni susțin că infractoarea găsea tot felul de pretexte, de la accidente la situații critice în familia din România, iar pentru asta era nevoie de diferite sume de bani.

A inventat tumori pe creier și alte diagnostice grave

În rechizitoriul justiției italiene sunt trecute și câteva exemple despre modul în care acționa femeia din România. Spre exemplu, la un moment dat, românca i-a spus italianului că are o tumoră pe creier și că pentru asta trebuie să meargă în România, unde să fie operată de urgență și supusă unui tratament cu citostatice. Un alt exemplu se referă la alt diagnostic legat de o afecțiune oncologică în zona uro-genitală.

La un moment dat, victima și-a dat seama că femeia inventează tot felul de situații și a decis să îi ceară banii înapoi. Pentru că nu mai vroia să facă asta, românca a dat vina pe avocatul său din România care a înșelat-o. Italianul i-a cerut ”iubitei” să semneze pentru sumele achitate anterior, în caz contrar nu îi va mai da niciun ban. Această dovadă semnată de româncă a fost și proba care a stat la baza condamnării de șase ani de închisoare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.