Evenimentul Zilei > International > Italia, lovită de furtuni puternice! O tornadă a făcut prăpăd în Catania
VIDEO

Italia, lovită de furtuni puternice! O tornadă a făcut prăpăd în Catania

Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină, iar autorităţile oraşului vorbesc despre o "tornadă".

Fenomenul meteo extrem a lovit centrul istoric al orașului marți, puțin înainte de ora 15.30. Ploaia abundentă și grindina au provocat inundații și daune unor case și magazine.

Copacii dobrâți au provocat probleme de circulație

Potrivit informațiilor publicate de municipalitatea Catania pe pagina sa de Facebook, mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini, provocând probleme de circulație pe șoseaua de centură a orașului. Municipalitatea a raportat și câțiva răniți, dar aceștria nu au avut nevoie de spitalizare. Patru avioane au fost redirecţionate către alte aeroporturi. . Autoritățile locale le-au recomandat locuitorilor să „acorde o atenție deosebită șisă nu părăsească casa decât pentru motive urgente”, scrie ilpostr.it.

Tot marți au fost înregistrate furtuni și în vestul Siciliei, în special la Palermo și Trapani, unde au fost raportate inundații, probleme de trafic și întreruperi temporare ale serviciului de electricitate. Unele zboruri directe către aeroportul din Palermo au fost deviate către alte aeroporturi.

În Liguria s-a prăbușit un pod

În regiunea Liguria, precipitaţiile abundente căzute luni şi marţi au provocat umflarea mai multor râuri, Un pod de mici dimensiuni s-a prăbuşit, iar zece familii au fost evacuate de echipele de salvare, a informat presa italiană.

În Savona, precipitaţiile căzute luni au fost cele mai abundente din istorie, provocând alunecări de teren şi inundaţii. A fost bșocată circulaţia rutieră şi feroviară, notează Agerpres.

 

Tornada care a lovit Catania nu este un fenomen izolat. Luna trecută, Insula italiană Pantelleria a fost lovită, de o tornadă extrem de puternică. Cel puțin doi oameni și-au pierdut viața atunci. Victimele se aflau în mașini, dar au fost smulse de puterea vîntului,  O persoană a fostr găsită pe șosea, iar cealaltă pe un zid.De asemenea, alte nouă persoane au fost rănite după ce tornada a lovit cu mare intensitate, a răsturnat mașini și a smuls acoperișurile mai multor case din zonă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: