Italia, lovită de cel mai puternic seism din 1980

Italia, lovită de cel mai puternic seism din 1980

Cutremurul cu magnitudinea 6,5, produs ieri dimineața în centrul Italiei, a fost resimţit în toată ţara, determinând oprirea circulaţiei metroului la Roma, pentru verificări.

 Autoritățile au anunțat că există zeci de răniți ușor și că nu s-au înregistrat decese, dar există pagube materiale.

Seismul a avut loc după patru alte cutremure, în aceeași zonă, miercurea trecută și la două luni după un seism ce a afectat localităţile Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto din aceeaşi zonă centrală, soldat cu 300 de morți.

Români în Italia

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipele de căutare și salvare au ajuns cu greu în zonele afectate, pentru că au fost blocate căile de acces de alunecări de teren și căderi de pietre, în zona montană.

MAE român a anunțat că Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna au făcut demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obține informații despre existența printre persoanele afectate a unor cetățeni români. Până la ora închiderii ediției, nu erau români printre răniți.

Ambasada a răspuns tuturor cererilor de asistență consulară, adresate de cetățenii români sau de familiilor, iar două echipe consulare mobile erau pregătite pentru a interveni în zonă, dacă este cazul.

În urma cutremurelor de săptămâna trecută, o familie de români a fost repatriată, cu ajutorul Ambasadei din Italia.