Evenimentul Zilei > International > Italia. Doi șoferi români prinși cu un TIR plin de migranți. Câțiva dintre ei erau aproape morți
Italia. Doi șoferi români prinși cu un TIR plin de migranți. Câțiva dintre ei erau aproape morți

Italia. Doi șoferi români prinși cu un TIR plin de migranți. Câțiva dintre ei erau aproape morți

Doi șoferi români de TIR au fost arestați în Italia, după ce polițiștii au găsit 75 de migranți înghesuiți în remorcă. 

Sâmbătă, 12 iunie 2021, pe autostrada A4 în Italia, a fost oprit un camion la un control de rutină. S-a dovedit că TIR-ul interceptat de carabinieri era plin de migranți. În spate găsiți 75 de imigranți clandestini,înghesuiți unul în celălalt.  Camionul a fost depistat în apropierea cabinei de taxare din Latisana (Provincia Udine).

Potrivit publicației Il Piccolo, TIR-ul era înmatriculat în România, iar în cabină se aflau doi șoferi de naționalitate română.

Conform primelor informații prezentate de autorități, migranții proveneau din țări precum Pakistan, Afghanistan și Bangladesh.  Zece dintre ei se simțeau foarte rău din cauza căldurii, deoarece camionul a circulat multe ore în soare. Unul dintre ei a trebuit să  fie dus, în stare, gravă la spital.

Din cauza condițiilor din camion, mulți erau deshidratați

Temperatura în remorcă era foarte ridicată, deoarece camionul a circulat mai multe ore în soare. Mulți dintre cei 75 de migranți erau deshidratați.

După ce carabinierii din Latisana au constatat prezența numărului mare de imigranți în remorcă, aceștia au solicitat ajutorul agenților de la Polizia Stradale și a paramedicilor.

Mai multe echipe de polițiști și paramedici au intervenit astfel la fața locului, imigranții primind apă și îngrijiri medicale.

Starea de sănătate a unuia dintre pasagerii clandestini era foarte gravă și a fost internat în spital în stare critică.

Cei doi șoferi români au fost reținuți și, foarte probabil, vor fi puși sub arest preventiv de către autoritatea judiciară locală.

Acest lucru se întâmplă la doar o zi după ce un alt român implicat în traficul de migranți a fost arestat. Românul Ştefan Damian Dragoş a fost descoperit și arestat, ieri, în Italia. Poliția britanică îl suspectează în cazul „camionului mormânt” din Essex, Regatul Unit, în care au fost găsite cadavrele a 39 de vietnamezi. Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat un român căutat de Marea Britanie într-un caz de trafic de migranţi.