Istoria tenisului, ilustrată pe un post de transformare

Istoria tenisului, ilustrată pe un post de transformare

Înainte de a-și etala calitățile la fileu, la meciul demonstrativ de sâmbătă, ce a avut loc la Arenele BNR, în cadrul celui mai important turneu de tenis ce se desfășoară în țara noastră, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami și Henri Leconte au luat parte la un eveniment organizat în Parcul Izvor.

Proiectul City of Energy, lansat în urmă cu 5 ani de Enel România, cu scopul de a transforma orașul în care trăim într-un loc plin de culoare și energie, a debutat și anul acesta în cadrul turneului de tenis bucureștean.

Semnătura artistului Alex Baciu

Primul post de transformare ales de Enel pentru ediția din 2015 este situat în centrul Bucureștiului, în Parcul Izvor, și înfățișează imagini din istoria tenisului. Cei patru pereţi ai postului de transformare Enel aflat în Parcul Izvor au fost transformați într-o operă de artă modernă ce a purtat semnătura artistului Alex Baciu. Postul de transformare înfățișează imagini din istoria tenisului mondial, într- o încercare de a reaminti tuturor despre rădăcinile și moșternirea acestui sport, dar și de a readuce în prezent detalii despre stilul și jocul deceniilor anterioare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Postul de transformare proaspăt redecorat a fost inaugurat odată cu meciul demonstrativ de dublu dintre echipa formată din Ilie Năstase și Andrei Pavel și echipa Mansour Bahrami și Henri Leconte, de cealaltă parte a fileului.

Vestimentația tenisului de altădată

Mai mult, cele patru vedete ale tenisului au fost prezente la inaugurare, în Parcul Izvor, unde au făcut schimburi de mingi cu jucători îmbrăcați în echipamente de tenis specifice secolului trecut, desprinși parcă de pe pereții transformatorului. Proiectul City of Energy, a debutat în 2011 cu un concurs de design la care au participat cei mai cunoscuți artiști urbani ai momentului, precum Saddo, Sinboy sau Pisica Pătrată și a continuat cu o expoziție extraordinară de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. În 2012, tinerii pasionați de artă urbană s-au lăsat inspirați de energie și au aprins orașul în culori în cadrul unui nou concurs de design.

În 2014, a debutat în cadrul turneului de tenis

Ediţia din 2013 a dedicat mai multe posturi de transformare diferitelor forme și stiluri de artă, fiecare temă fiind unică. Astfel, a luat naștere o carte de colorat pe pereții unui post de transformare din parcul IOR, primul desen anamorfic din România pe Splaiul Independenței, opera celebrului Pollock, recreată cu ajutorul a sute de baloane de vopsea pe pereții unui post de transformare din Parcul Carol și istoria electricității reprodusă pe pereții a două posturi de transformare din Pipera și Titan. În 2014, proiectul City of Energy a debutat pentru prima dată în cadrul turneului de tenis. Unul din posturile de transformare ale Enel din apropierea Arenelor BNR a devenit o operă de artă urbană purtătoare a simbolurilor „Sportului Alb”, sub semnătura artistului Obie Platon.