Istoria mineritului la „Noaptea Albă a Muzeelor”

Muzeul Mineritului din Petroşani îşi deschide în această seara porţile la „Noaptea Albă a Muzeelor”, manifestare la care intrarea e gratuită şi are loc în toate instituţiile de profil din ţară.

În singurul muzeu al mineritului din România vizitatorii se vor întâlnii cu istoria mineritului şi dezvoltarea tehnicii miniere a exploatării cărbunelui de la noi.

Ei pot vedea exponate din perioada interbelică, unelte de lucru folosite în mină de-a lungul timpului, fotografii de epocă, dar şi documentele şi fotomontajele consacrate grevei minerilor din 1929 de la Lupeni.

„ Anul trecut acest eveniment a fost un succes iar foarte multe persoane au profitat de faptul că intrarea a fost liberă. Un grup de turişti studenţi au trecut pragul muzeului chiar la 12 noaptea şi ne aşteptăm ca şi în acest an să vină tinerii”, declară Dumitru  Ioan Puşcaş referent în cadrul Muzeului Mineritului.

Muzeul Mineritului de la Petroşani are 7 încăperi dedicate istoriei mineritului şi unde sunt expuse vestigii ale activităţii extractive din cele mai vechi timpuri.

Muzeul a fost deschis la Petroşani în anul 1962, ca un omagiu adus muncii minerilor.

CITIŢI ŞI: Ce facem în această noapte?