Evenimentul Zilei > International > Israelul, sub șocul unui terifiant viol la care au participat 30 de bărbați
Israelul, sub șocul unui terifiant viol la care au participat 30 de bărbați

Israelul, sub șocul unui terifiant viol la care au participat 30 de bărbați

Un val de indignare zguduie vineri societatea israeliană după presupusul viol al unei adolescente de 16 ani de către un grup de 30 de bărbați.

„Agresiunile sexuale, violul, exploatarea sexuală, violența sexuală sunt pete de neșters (…) care ne distrug ca societate și ne fac mizerabili”, a scris președintele Rivlin.

„În fiecare zi, există 260 de femei care sunt violate în Israel” potrivit datelor oficiale, a declarat, revoltată, Ilana Weizman ( 36 de ani), care a fondat grupul feminist „HaStickeriot”, inspirat de franţuzoaicele care luptă împotriva „culturii violului”.

Potrivit aceloraşi date, „o femeie din cinci este violată în Israel în cursul vieţii sale”, a declarat ea, scrie Le Point.

De aproximativ două luni, grupul a lipit sloganuri feministe în mai mult eorașe orașe israeliene, cum ar fi „lo ze lo” (nu este nu) sau „at lo levad” (nu ești singură).

„Trebuie să încetăm să spunem că trebuie să ne protejăm fetele, trebuie să-i educăm pe băieții noștri despre problema consimțământului și asta de la o vârstă fragedă”, subliniază ea, adăugând că statul trebuie să aloce mai mulți bani din buget pentru combaterea violenței împotriva femeilor și nu doar să „folosească cuvinte mari”.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: