Evenimentul Zilei > Actualitate > Israelul ripostează cu forță împotriva Libanului. Naftali Bennett are un mesaj dur pentru atacatori. „Nu vom permite nimănui asta”
Israelul ripostează cu forță împotriva Libanului. Naftali Bennett are un mesaj dur pentru atacatori. „Nu vom permite nimănui asta”

Israelul ripostează cu forță împotriva Libanului. Naftali Bennett are un mesaj dur pentru atacatori. „Nu vom permite nimănui asta”

Forțele armate ale Israelului au ripostat împotriva Libanului, după ce a fost atacat de o serie de tiruri. Premierul israelian a transmis atacatorilor un mesaj clar. „Noi nu vom permite nimănui să afecteze suveranitatea şi securitatea Israelului”, a spus Naftali Bennett.

Atacuri între Israel și Liban. Două rachete au fost lansate împotriva Israelului, marți dimineață, de către Liban. Autoritățile militare ale statului atacat nu au rămas indiferente și au ripostat cu mai multe tiruri.

Israel nu va tolera Libanul. Ultimele anunțuri sunt cât se poate de clare

Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul Domul de fier, iar cealaltă a căzut pe un teren viran, conform informațiilor comunicate de către autorități. „Nu vom permite transformarea crizei sociale, economice și politice din Liban într-o amenințare de securitate pentru Israel”, a transmis ministrul israelian.

Ultimele tiruri de rachetă înspre Israel provenite din Liban au fost identificate în luna mai, în timpul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Ministerul Apărării acuză Libanul de operațiuni teroriste

Trei rachete, dintre care doar două au explodat, au atacat palatul prezidențial din capitala Afganistanului, acolo unde președintele Ashraf Ghani susținea un discurs cu ocazia sărbătorii Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a Sacrificiului.

Surse din sistemul de securitate al Libanului au confirmat că au atacat cu tiruri Israelul, însă nu au fost încă identificați autorii acestui atac.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Ganz, a spus despre Liban că este direct „responsabil de operaţiuni teroriste lansate de pe teritoriul său”. „Libanul este responsabil de aceste atacuri, deoarece permite prezenţa teroriştilor pe teritoriul său”, a mai afirmat el.

Naftali Bennett are un mesaj clar pentru atacatori

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a subliniat, la rândul său, că „Libanul este în pragul colapsului, la fel ca orice altă ţară în care este activ Iranul” (în contextul crizei politice, economice și sociale din Beirut – n.r.).

„Noi nu vom permite nimănui să afecteze suveranitatea şi securitatea Israelului”, a transmis Naftali Bennett, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.