Evenimentul Zilei > Social > Israelul ia măsuri dure după creșterea infectărilor cu tulpina Delta. Cine va primi a treia doză de vaccin
Israelul ia măsuri dure după creșterea infectărilor cu tulpina Delta. Cine va primi a treia doză de vaccin

Israelul ia măsuri dure după creșterea infectărilor cu tulpina Delta. Cine va primi a treia doză de vaccin

Cetățenii israelieni cu vârstă de peste 50 de ani sunt imunizate cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID. Vârsta limită a fost coborâtă pe fondul înmulțirii numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Autoritățile din Israel iau măsuri pentru a ține sub control numărul de infectări cu noul coronavirus care este în creștere. Începând de vineri, persoanele cu vârstă de peste 50 de ani vor fi imunizate cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID.

Autoritățile sanitare din Israel au decis cu doar câteva ore înainte de aplicarea măsurii să reducă vârsta minimă de aplicare a celei de-a treia doză de vaccin. Astfel, se speră că numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta a coronavirus va fi redusă și, astfel, pandemia va fi ținută sub control, după cum relatează AFP.

În urmă cu două săptămâni, Israelul a lansat o nouă campanie de vaccinare prin care permitea persoanelor cu vârste de peste 60 de ani să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID. Cetățenii israelieni sunt imunizați cu serurile produse, în principal de laboratoarele Pfizer/BioNTech.

Deicizia vine deși Agenţia americană pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări sunt urmate de autorităţile israeliene, nu s-a pronunţat asupra oportunității aplicării celei de-a treia doze de vaccin.

BioNTech, salt uriaș în cercetare: Primul pacient a primit vaccinul împotriva cancerului

Anunțul premierului Naftali Bennett

În noaptea de joi spre vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani.

„Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (…). Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina”, a afirmat el într-un comunicat de presă.

Naftali Bennett a precizat că această decizie guvernamentală a fost validată de un comitet de experţi în sănătate publică.

Peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii.

Varianta Delta a determinat autoritățile să ia măsuri urgente

Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la mijlocul lunii decembrie, o campanie de vaccinare masivă. Acest lucru a fost posibil în urma încheierii unui acord cu compania farmaceutică Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul datelor despre efectul şi eficacitatea vaccinului asupra populaţiei sale.

Această campanie a făcut posibilă scăderea drastică a numărului de cazuri. Însă, în ultimele săptămâni infectările au început să crească din nou odată cu răspândirea variantei Delta la adulţii nevaccinaţi, dar şi la persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de şase luni.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: