Evenimentul Zilei > International > ISIS amenință Italia: „Profetul a prevăzut că Roma va fi cucerită. Califatul va fi un coșmar pentru cruciați”
ISIS amenință Italia: „Profetul a prevăzut că Roma va fi cucerită. Califatul va fi un coșmar pentru cruciați”

ISIS amenință Italia: „Profetul a prevăzut că Roma va fi cucerită. Califatul va fi un coșmar pentru cruciați”

ANSA. Revista "Al Naba" deținută de ISIS amenință din nou Italia și pe ministrul de Externe, publicând o fotografie în care apare Luigi Di Maio la summitul coaliției anti-Daesh din iunie 2021, la Roma, împreună cu secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

În articolul intitulat „De ce îi sperie Califatul!” se face referire și la „cucerirea Romei”. Deja din iulie, șeful de la Palatul Farnesina a primit amenințări în aceeași revistă.

„Profetul a prevăzut că Roma va fi cucerită, acești tirani încearcă să amâne o soartă care este inevitabilă, chiar dacă adună armate, presă, servicii secrete și nu numai”, susține articolul publicat în „Al Naba”, însoțit de o fotografie a lui Di Maio și Blinken, care nu sunt, însă, direct menționați în text.

„Califatul există și astăzi datorită lui Dumnezeu și sprijinului său, în ciuda tiranilor din America și a coaliției de cruciați care cunosc obiectivul Statului Islamic legat de cuvântul Profetului”, scrie în articol.

„Terorizarea necredincioșilor este un ordin divin”, citim din nou în textul care explică modul în care mesajul Coranului către credincioși este „să fie pregătiți și să se mobilizeze prin toate mijloacele, cu obiectivul de a induce frica în inamic” și de a-l lăsa pe Allah să semene teroare în inimile necredincioșilor”. „Califatul va fi un coșmar și o sursă de îngrijorare pentru cruciați”, mai scrie în articol.

„Italia nu face pași înapoi în lupta împotriva ISIS și a terorismului”

„Italia nu se va retrage cu un centimetru din lupta sa împotriva terorismului internațional. Amenințările ISIS la adresa ministrului Luigi Di Maio sunt amenințări la adresa întregii noastre comunități. Apropierea mea și a tuturor membrilor Palatului Montecitorio față de el”, spune președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.

„Italia nu face pași înapoi în lupta împotriva ISIS și a terorismului. Noi dăm totul pe acest front”,  a scris ministrul de Externe, Luigi Di Maio, pe Facebook. „Astăzi sunt bucuros să vă anunț că, în decembrie, împreună cu Tony Blinken vom deschide reuniunea Coaliției, care va lansa platforma de luptă împotriva terorismului în Africa. Un proiect care are ca scop eradicarea terorismului islamic în diverse zone ale continentului”, a adăugat. „Mulțumesc tuturor pentru solidaritate, simbol al unității noastre în fața amenințărilor teroriste. Mergem înainte mereu uniți”, a mai scris Di Maio, după ce articolul a apărut într-o revistă ISIS.

„Angajamentul nostru este în văzul tuturor, Italia este în prima linie pentru a contracara orice proliferare teroristă. O facem pentru a ne apăra poporul și generațiile viitoare. O facem în memoria prea multor victime ale atacurilor teroriste”, a adăugat Di Maio în postarea sa.

(Rador)

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.