Evenimentul Zilei > Politica > Își spun adio. 17 parlamentari liberali din „gruparea Orban” pleacă din PNL
Își spun adio. 17 parlamentari liberali din „gruparea Orban” pleacă din PNL

Își spun adio. 17 parlamentari liberali din „gruparea Orban” pleacă din PNL

Deputatul Alexandru Kocsis a transmis că marți își  va da demisia din PNL, alături de ceilalţi 16 colegi ai săi care s-au dezafiliat deja de la grupul parlamentar liberal. El și-a exprimat dezaprobarea pentru „cârdășia” pe care PNL a făcut-o cu PSD.

Practic, gruparea formată în jurul fostului președinte liberal, Ludovic Orban, va părăsi PNL-ul. De acum este cale liberă pentru formarea unui nou partid pe eșichierul politic și care se va numi, cel mai probabil, Forța Liberală.

„Să știți că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toți cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas și vor spune NU acestei cârdășii cu PSD.

La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunțarea la orice discuție cu PSD și refacerea de urgență a coaliției de dreapta. După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe și ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susținea că soluția este opoziția din interiorul PNL.

Astăzi (luni-n.r) a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abțineri și 17 absenți.

”Nu se poate face nicio opoziție din interitoriul PNL”

Dintre absenți, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîțu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziție din interitoriul PNL.
Marți, alături de ceilalți 16 colegi care și-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL.

Marele Partid Național Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independență, două Războaie Mondiale și peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru și meschin care ne-a păcălit pe toți”, a scris deputatul Alexandru Kocsis pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.