Artiştii reuniţi la Braşov pentru ediţia aniversară se plâng de organizare.
Cerbul de Aur va debuta în această seară cu un concert extraordinar susţinut de Iris şi Direcţia 5, care vor acompania peste 15 interpreţi de muzică „uşoară“, din vechea şi noua generaţie. Aceştia au povestit că la Braşov „se simt ca în tabără“, dar au avut totuşi o serie de nemulţumiri referitoare la condiţiile tehnice oferite de organizatori.
„Când am fost la Eurovision, m-am simţit extraordinar pentru că era Marcel Pavel cu mine şi m-a sprijinit foarte mult. E destul de greu să mergi în străinătate, să-ţi reprezinţi ţara. Pot să vă spun că acum, la Cerbul de Aur, mă simt de un milion de ori mai bine“, a declarat Monica Anghel, care, pe de altă parte, s-a arătat nemulţumită de organizare.
„Am pregătit acest concert aproape o lună de zile şi ne-am trezit ieri (luni - n.r.) că nu aveam alocată şi o perioadă pentru repetiţii“, a adăugat ea. Şi Laurenţiu Cazan s-a arătat nemulţumit de condiţiile tehnice.
„Numai în România poţi să păţeşti aşa ceva! Închipuiţi-vă că vine Eric Clapton şi ba are probleme cu cablul de chitară, ba e un difuzor nebăgat în priză, păi pleacă imediat, are timp să aştepte?“, a spus, nemulţumit, solistul. Gabriel Cotabiţă a cerut să li se „ţină pumnii“ pentru ca noul mixer digital folosit în premieră la un astfel de concert să nu se strice. „Eu sper să nu se întâmple, dar dacă o păţim, o să ne trezim cu un zgomot urât, şi tot noi artiştii să tragem ponoasele“. Socaciu: „N-aş fi avut şanse“
Membru al juriului Festivalului Cerbul de Aur de anul acesta, solistul de muzică folk Victor Socaciu a apreciat că nu ar avea vreo şansă dacă ar fi să concureze pentru marele trofeu.
„Un solist de muzică folk ar putea câştiga, eu nu aş avea vreo şansă. Cred că Baniciu ar putea ajunge în top, totuşi“, a comentat Socaciu. Acesta a precizat că „Cerbul“ ar trebui promovat ca un concurs, şi nu prin prisma invitaţilor de marcă.
„E la mâna oricărui mic sau mare producător să aducă un nume mare în concert în România. Să organizezi un festival de o asemenea anvergură este mult mai greu“, crede solistul. Victor Socaciu a explicat şi ce vor urmări membrii juriului în departajarea concurenţilor: interpretare, voce, prezenţa scenică şi succesul la public.
Vedeta juriului este Marty Cintron, prim-vocalul trupei americane „No Mercy“. Acesta este într-un turneu de promovare a ultimului album al formaţiei prin ţările de est şi s-a declarat „onorat“ că a fost cooptat în juriu. Acesta a povestit că şi-a făcut documentarea înainte să vină la festival. „Ştiu că au trecut pe aici Christina Aguilera şi Julio Iglesias, ştiu că este un concurs foarte dur şi chiar sunt curios să ascult muzica de aici“, a spus el. Conform organizatorilor, la Cerbul de Aur de anul acesta vor participa şi formaţii de rock sau raggae, „pentru că au avut o interpretare deosebită, voci bune şi era prea greu să-i lăsăm la o parte. Cerbul de Aur nu mai este exclusiv un festival pop“, a comentat Iuliana Marciuc. SCANDAL
Provincialii, printre retraşii din concurs
TVR, organizatorul evenimentului, a anunţat încă două retrageri din concurs: trupa Provincialii şi cântăreaţa rusă Lena Grach, care au fost înlocuiţi de Alin Văduva şi Florentina. Provincialii au fost nemulţumiţi de ordinea intrării în concurs, de pe prima poziţie, şi au acuzat TVR-ul. „Încă de la selecţia naţională am avut parte doar de jigniri. Ne-au făcut lăutari pentru că am cerut condiţii decente pentru live. Ne-au spus că intrăm primii în concurs, pentru că aşa vor ei. Nici măcar n-a fost o tragere la sorţi“, a declarat Ionuţ Ungureanu, solistul trupei.
Ştefan Bănică- "Tu şi eu"