Evenimentul Zilei > Politica > ULTIMA ORĂ! Cel mai proaspăt candidat la șefia USR PLUS, atac frontal la Cioloș și Barna. ”Șefii găștilor acaparatoare!”
ULTIMA ORĂ! Cel mai proaspăt candidat la șefia USR PLUS, atac frontal la Cioloș și Barna. ”Șefii găștilor acaparatoare!”

ULTIMA ORĂ! Cel mai proaspăt candidat la șefia USR PLUS, atac frontal la Cioloș și Barna. ”Șefii găștilor acaparatoare!”

Senatorul Irineu Darău a declarat, sâmbătă, la prezentarea candidaturii sale la preşedinţia USR PLUS, că trebuie recuperat proiectul din mâinile unor găşti acaparatoare conduse sau girate de Barna şi Cioloş.

Irineu Darău:Candidez la funcţia de preşedinte al USR PLUS pentru că partidul nostru, din punctul meu de vedere, s-a prăbuşit. Să ne uităm pe numere, între europarlamentare şi ce ştim acum. Termenul care descrie prezenţa USR PLUS la guvernare este de balama şi dacă vom continua astfel riscăm să ajungem cel mult balamaua de la geamul de la baie.

Partidul a fost acaparat de găști conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş

Candidatura mea reprezintă apelul de trezire adresat fiecărui membru al USR PLUS care şi-a rupt din resursele personale şi profesionale pentru a schimba lucrurile în bine, care nu se mai regăseşte într-o structură politică ineficientă, condusă de o grupare discreţionară pe drumul accelerat spre irelevanţa politică”, a afirmat Darău la Comitetul Politic al USR PLUS.

„Tot membru cu membru suntem datori să ne recuperăm proiectul din mâinile unor găşti acaparatoare conduse sau girate de Barna şi Cioloş care zi de zi închistează guvernarea internă în clientelism şi autoritarism, iar evoluţia la guvernarea României este în poziţia capului plecat.

din partid. Trăim sub conducerea unei echipe cu nume liberal, dar cu metehne totalitariste, care a normalizat deficitul de democraţie, statul de drept la coada numirilor şi expulzarea sau cenzurarea oricăror voci independente”, a adăugat senatorul.

Darău: Fuziunea USR PLUS trebuia să facă formațiunea mai puternică, dar acest proces, „păstorit de Dan Barna şi Dacian Cioloş”, a făcut partidul mai mic

„Cele două partide au ajuns să se concureze acum din interior, spectacol gratuit pentru celelalte partide, care se amuză de la distanţă pe tema fuziunii noastre, în timp ce liderii noştri nu ne vorbesc de unitate. Nu mai merge aşa. Am pierdut timp preţios la guvernare.

Cu toate acestea, auzim discursuri despre cât de performantă este echipa USR PLUS la guvernare, discursuri demne de Cântarea României. Ne minţim pe noi, minţim România. (…) De ce facem aceleaşi greşeli, domnule Barna şi Cioloş? (…)

Noi, toţi cei care încă mai credem în USR PLUS, vrem să facem paşi concreţi şi alerţi pe calea reformelor, fără a ne împiedica în interese mărunte, pentru că de aceea suntem la guvernare, nu pentru ca să ocupăm fotoliile de la Palatul Victoria sau să le populăm cu sinecuri useriste şi plusiste, apropiate de echipa de conducere”, a subliniat senatorul, relatează Agerpres.