Evenimentul Zilei > Actualitate > Irina Tănase, primul mesaj după eliberarea lui Dragnea: „Plâng de fericire. Mă duc să îmi iau bărbatul”
Irina Tănase, primul mesaj după eliberarea lui Dragnea: „Plâng de fericire. Mă duc să îmi iau bărbatul”

Irina Tănase, primul mesaj după eliberarea lui Dragnea: „Plâng de fericire. Mă duc să îmi iau bărbatul”

Iubita lui Liviu Dragnea a transmis un mesaj, la câteva minute după ce a aflat despre eliberarea acestuia din peniteciar.

La câteva minute după aflarea veștii eliberării lui Liviu Dragnea, iubita acestuia, Irina Tănase a tansmis un mesaj către Antena 3. Ea a precizat că merge la penitenciar să-l aștepte, la ieșire.

„Sunt foarte fericită, am început să plâng. Mă îmbrac, mă duc să îmi iau bărbatul”, a transmis Irina Tănase, citată de Antena 3.

La scurtă vreme după aflarea deciziei, într-o intervenție televizată, Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, ce se va întâmpla în continuare.

„Irina o să meargă la penitenciar în câteva ore. Cu foarte multă speranță. Există în România magistrați care respectă legea și magistrați curajoși care nu cedează la presiuni. (…) El este așteptat de foarte mulți prieteni, de familie”, a fost prima reacție a lui Codrin Ștefănescu, la Antena3.

El a precizat că în următoarele zile, Dragnea va fi dus la medic, pentru investigații amănunțite în legătură cu afecțiunile pe care le-a căpătat în detenție.

Eliberarea lui Dragnea decisă de Tribunalul Giurgiu

Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiţionată din închisoare care a fost depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani. Fostul lider al PSD a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi jumătate, în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Inițial Liviu Dragnea a primit o decizie nefavorabilă la solicitarea de eliberare condiționată care s-a judecat pe fond la Judecătoria Sectorului 5. Fostul lider al PSD a făcut contestaţie la această decizie a judecătorilor de la Sectorul 5, iar această a fost admisă joi de Tribunalul Giurgiu.

Urmează ca în cursul zilei de joi Liviu Dragnea să fie eliberat de la Penitenciarul Rahova, după ce vor fi încheiate toate formalitățile legale.

Decizia Tribunalului Giurgiu

„În baza art. 425 indice 1 alin 7 pct. 1 lit, b Cd Procedură Penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în dosarul nr. 7901/302/2021.

În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 2 lit. A Cod Procedură Penală, admite contestaţia formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu, împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, desfiinţează sentinţa penală nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în dosarul nr. 7901/302/2021 şi rejudecând, dispune: în baza art. 581 alin. (1) C.P.P rap la art. 59 Cod Penal 1969 şi art. 5 Cod Penal admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu.

Dispune liberarea condiţionată petentului contestator Dragnea Nicolae Liviu cu aceleaşi date de identificare, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 71 din 27.05.2019 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 377 din 21.06.2018 pronunţată de ÎCCJ, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 142 din 27.05.2019 a ÎCCJ, completul de cinci judecători”, se arată în minuta Tribunalului Giurgiu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: