Irina Loghin, în vârstă de 80 de ani, a povestit cum a ajuns de urgență la medic în urmă cu cinci luni din cauza unor suspiciuni de accident vascular. După o noapte grea, plină de cântări, agitație și stres, artista a simțit simptomele unui AVC. Îndrăgita cântăreață de muzică populară și-a sunat imediat medicul de familie, iar acesta a trimis-o de urgență la un consult neurologic.

În urmă cu cinci luni, după o noapte în care a susținut o cântare, Irina Loghin s-a confruntat cu toate simptomele specifice unui accident vascular: agitație, stres și tensiune. Celebra interpretă de muzică populară s-a mobilizat și a sunat la timp medicul.

Irina Loghin are peste 57 de ani de carieră, iar nopțile pierdute și efortul constant depus pe scenă încep să-și spună cuvântul. 

„Accidentul vascular vine hoțește. Eram după o noapte pierdută, foarte stresată. Nu prea îți dai seama de pericol. Am simțit un disconfort foarte mare, o amețeală puternică și am luat legătura prima dată cu medicul de familie. Apoi cu medicul cardiolog care mă tratează de 20 de ani și cu psihiatrul. Mi s-a  spus „Mergeți de urgență la neurolog, că nu e de noi”. 

Am ajuns la domnul doctor Dan Mitrea, unde am făcut toate investigațiile și am primit un tratament. La o săptămână s-a văzut efectul. Recomandarea e ca fiecare persoană să știe să își facă analizele din șase în șase luni. Simptomele mele nu știu dacă au indicat un accident vascular, dar, totuși, poate ceva în apropiere, căci am o vârstă și eu. Au ei probleme tinerii, dar eu! Medicul a știut să pună degetul unde trebuie”, a povestit Irina Loghin.