Evenimentul Zilei > Sport > Irina Cârstea a părăsit Dubai Open din turul 1, după un meci dramatic
Irina Cârstea a părăsit Dubai Open din turul 1, după un meci dramatic

Irina Cârstea a părăsit Dubai Open din turul 1, după un meci dramatic

Jucătoarea română de tenis feminin, Irina Begu, a părăsit turneul de la Dubai în primul tur. Irina Begu a fost învinsă de Garbine Muguruza, locul 16 WTA și cap de serie numărul 9, în două seturi, după un meci care a durat o oră și 33 de minute.

Irina Begu, locul 72 WTA, jucătoare venită din calificări, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-3, 7-5, de spaniola Garbine Muguruza, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 9. Jucătoarea română a fost eliminată încă din primul tur al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1,835 de milioane de dolari.

Irina Begu a părăsit Dubai Open din primul tur. Ea a fost învinsă de marea jucătoare spaniolă Garbine Muguruza în două seturi foarte disputate

Irina Begu a avut șansa de a reveni în setul doi, a servind pentru set la 5-3, dar nu a mai câştigat niciun ghem. Astfel, Garbine Muguruza s-a impus după un meci care a durat o oră şi 33 de minute.

Jucătoarea de origine spaniolă va juca în turul al doilea cu americanca Amanda Anisimova, locul 32 WTA. Pentru prezenţa pe tabloul principal de simplu, Irina Begu va primi un premiu de 10.750 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Doar Sorana Cîrstea merge în turul doi la turneul din Dubai

În primul tur, au mai fost eliminate două românce: Ana Bogdan şi Patricia Ţig. Dintre jucătoarele românce, numai Sorana Cîrstea, locul 67 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Dubai, după ce a învins-o în runda inaugurală pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 146 WTA, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-4. În turul secund, Sorana Cîrstea va evolua cu jucătoarea estonă Anett Kontaveit, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 15.

Turneul de tenis Dubai Open este o competiție care se desfășoară anual, devenită de tradiție, și a fost fondat în anul 1993. În cadrul acestei competiții au evoluat de-a lungul timpului numele cele mai prestigioase ale tenisului mondial. În acest an, sportivele încearcă să se restarteze după perioada deosebit de lungă petrecută în afara competițiilor oficiale cauzată de criza noulu coronavirus.

România și-a pus speranțele în mai multe jucătoare participante, dar în lipsa Simonei Halep, doar Sorana Cîrstea ne mai reprezintă. Sorana Cîrstea ar putea învinge și în turul al doile pentru a trece mai departe, deoarece estonianca Anett Kontaveit este relativ accesibilă.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: