Evenimentul Zilei > Social > Ireal! O femeie folosește pe post de aragaz Flacăra Veșnică din Iași. Imaginile fac înconjurul internetului. VIDEO
Ireal! O femeie folosește pe post de aragaz Flacăra Veșnică din Iași. Imaginile fac înconjurul internetului. VIDEO

Ireal! O femeie folosește pe post de aragaz Flacăra Veșnică din Iași. Imaginile fac înconjurul internetului. VIDEO

Flacăra închinată Eroilor Neamului din fața Universității de Medicină și Farmacie Iași s-a transformat în aragaz pentru oamenii străzii. O fotografie a făcut înconjurul internetul, iar femeia care gătea, liniștită, la Flacăra Veșnică a devenit virală. Incidentul nu este unul singular, deseori fiind folosită în astfel de scopuri.

Binecuvântat să fie cel care a ridicat Monumentul Eroilor Neamului din Iași și a decis să pună acolo o flacără care să ardă veșnic. Cele mai multe mulțumiri îi sunt aduse de către oamenii străzii, care se bucură de mese calde după o sesiune de „bucătăreală la pirostria din aer liber”. O femeie fără adăpost din Iași a găsit o altă întrebuințare pentru monumentul dedicat eroilor. Era și păcat ca flacăra veșnică să ardă fără o întrebuințare exactă, așa că ea a decis să folosească Flacăra Veșnică pe post de pirostrie. Imaginile au fost surprinde de un trecător, chiar în fața Universității de Medicină și Farmacie.

Femeie străzii a devenit virală în mediul online, iar imaginile cu ea au adunat zeci de mii de like-uri și sute de comentarii. Dacă analizăm mai bine imaginile surprinse de trecători, vom observa că femeia este deja celebră în showbizul românesc, fiind vorba despre Lămâiţa Stănescu, cea care a fost complice la atacul asupra Mirelei Vaida. Liniștită, ea a mers cu un ceaun să își pregătească o masă caldă la Monumentul Eroilor Neamului de pe esplanada UMF din Iași. În mijlocul acestuia arde o Flacără Veșnică, pe care oamenii fără adăpost au început să o folosească în scopuri personale.

Exact așa cum face orice gospodină în propria ei bucătărie, așa se comporta și femeia fără adăpost. Aceasta nu părea deloc stingherită de trecători, nici măcar faptul că aceștia o filmau nu o deranja. După ce și-a pregătit porția de mâncare, femeia și-a luat ceaunul și apoi s-a îndreptat spre un zid din apropiere, unde avea mai multe obiecte care îi aparțineau.

Flacăra Veșnică a Eroilor le este de mare ajutor oamenilor fără adăpost din Iași

Incidentul nu este unul singular. De-a lungul timpului, mai mulți oameni fără adăpost din Iași au fost surprinși făcând mâncare la Monumentul Eroilor. În anul 2013, alte imagini făceau înconjurul internetului. Atunci a fost o adevărată desfășurare, fiind puse pe monument trei ceaune. Cel care a surprins atunci imaginile a atașat postărilor din mediu online și un text ironic, menit să descrie cât mai bine stima pe care unii o au pentru Eroii Neamului.

“La flacăra veşnică a fost preparată tradiţionala mămăligă la ceaun, mestecată cu melesteul, şi el la fel de tradiţional şi românesc, alături de o tochitură moldovenească. Pentru pretenţioşi s-a servit pâine albă, feliată. Totul a fost stropit cu tulburel roşu, de buturugă ceea ce a făcut ca homleşii autohtoni să cadă ca seceraţi de oboseală, pe băncile din Piaţă. Nu i-am deranjat din somnul reconfortant pentru a le cere acordul de a-i poza şi de a vă trimite imaginile. GLORIE ETERNA EROILOR NEAMULUI! sau, pentru că, nu-i aşa, de la Râm ne tragem, AETERNA GLORIAE HEROIBUS PATRIAE!”, sunt rândurile scrise în 2013 de cel care a surprins prepararea mesei la flacăra veșnică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.