RUSIA îşi flutură BESTIILE! Cum arată BOMBARDIERELE NUCLEARE care ameninţă graniţele SUA | GALERIE FOTO 

Conform unor imagini achiziţionate de DigitalGlobe şi realizate în octombrie 2014, Iranul a proiectat şi fabricat un nou ecranoplan, după patru ani de la lansarea precedentului model, numit Bavar-2, în 2010, conform Business Insider.

Ecranoplanul a fost fotografiat, în octombrie 2014, în apropierea şantierului în care a fost construit. Mai multe imagini surprinse în noiembrie arată acelaşi model la suprafaţa apei, ceea ce denotă faptul că Iranul testează intensiv nouă „barcă zburătoare”.

Până în prezent, nici o sursă oficială nu a anunţat fabricarea de către Iran a noului model de ecranoplan, însă pare doar o chestiune de timp până la anunţul făcut de Teheran, ţinând cont de graba cu care oficialii iranieni se laudă cu noile achiziţii în domeniul militar.

Ultimul model este în mod semnificativ mai mare decât precedentul, are o lungime de 18 metri şi o anvergură a aripilor de 6,5 metri.

Totodată, spre deosebire de înaintaşul său, care era propulsat de un singur motor, noul model este pus în mişcare de două motoare, care se află de o parte şi de cealaltă a fuselajului.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, ce imagini au fost surprinse, prin satelit, cu noul ecranoplan iranian.


  Descoperire ŞOCANTĂ în Germania! Ce BESTIE NAZISTĂ a ascuns în pivniţa casei sale un bătrân de 78 de ani | GALERIE FOTO