Ipoteza uluitoare a unui profesor de la Oxford. Când a apărut, de fapt, virusul ucigaș

Un medic de la Oxford lansează o ipoteză uluitoare despre noul coronavirus.

Profesorul Tom Jefferson spune că virusul COVID-19 a circulat printre noi și a stat latent de multă vreme, făcând referire la  studiile care au identificat cele mai timpurii probe recognoscibile de SARS-CoV-2, iar majoritatea provin din conductele de scurgere.

„Acestea sunt studiile despre ce se găsește în conductele de scurgere și apele reziduale. Nu este nimic nou în asta, deoarece managementul și ingineria apelor sunt parte a sistemului public de sănătate. Și este binecunoscut că unii agenți patogeni trec în apele reziduale după ce ajung în toatele, apoi în apele reziduale și în apele de suprafață și acționează ca un fel de indicator.

Avem o serie de studii care ridică diferite ipoteze deoarece descoperirile trebuie confirmate. Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019. Acesta precede cu 11 luni primul caz de coronavirus din Barcelona, dacă aceste rezultate sunt confirmate.

Avem alte studii, precum cele din Brazilia și din nordul Italiei, care arată un model similar, dar mai târziu. Știm, de exemplu, că în Franța a existat un caz de COVID-19 la sfârșitul lui decembrie. Asta ar sugera că aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam. Și nu cunoaștem locul de unde a apărut, cum s-a adaptat și când s-a adaptat.

Sunt trei teorii diferite cu privire la aceste lucruri, dar sunt doar teorii”, a declarat profesorul Tom Jefferson la Antena 3. Referindu-se la studiul de la Barcelona, profesorul spune că testele efectuate nu arată dacă particulele de virus erau vii sau nu.

„Una dintre probleme este că ceea ce s-a găsit în acea conductă de evacuare și testele făcute nu îți spun dacă particulele virale erau vii. Au recunoscut secvențe de ARN, din materialul său nucleic. Prin urmare nu poți susține că sistemul de canalizare era infecțios. Nu era, de fapt, din cauza dizolvării virusului și efectului de degradare al acestuia în sistemul de canalizare. Este posibil, dar pentru moment nu există nicio dovadă în sensul acesta.

De ce aș avea nevoie? De o serie de studii care să repete aceleași metode și care să ajungă la aceleași rezultate. Asta pentru că pe unele din testele pe care le-am folosit nu te poți baza. Trebuie să continuăm investigațiile. Și trebuie să obținem același răspuns sau răspunsuri diferite care ar putea duce la noi ipoteze”, aa mai spus profesorul.