Evenimentul Zilei > Politica > Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui
Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui

Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui

Jurnalistul și analistul politic, Dan Andronic a emis, joi, o interesantă ipoteză în legătură cu evoluția crizei din cadrul alianței de la guvernare. El consideră că există o strategie care se derulează cu știința președintului Klaus Iohannis. 

„Este clar ca fără o demisie a premierului Florin Câțu aceasta criza nu va putea fi rezolvata. USR a dat ultimatumul. Cel mai probabil se va ajunge la o moțiune de cenzură, care va trece.

Revocarea de la ministerul Justiției a fost făcută cu știința președintelui Iohannis. Există o strategie în fața tuturor acestor mișcări”, a declarat Dan Andronic.

Mărturie stă faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat rapid revocarea din funcție a ministrului Justiției, USR-istul Stelian Ion. Mai mult a și acceptat propunerea premierului Cîțu, parafând decretul privind desemnarea ministrului Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode, ministru interimar al Justiţiei.

Competiție pentru introducerea moțiunii de cenzură

În ultimele ore s-a declanșat chiar o competiție între PSD, AUR și USR PLUS pe tema – cine introduce moțiunea de cenzură și cine pe a cui o semnează.

Partidul Social Democrat va prezenta joi textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului care va fi pus la dispoziţie pentru a fi semnat.

„Noi şi cred că românii s-au săturat să vadă cum din 6 în 6 luni PNL şi USR se încaieră pe ciolan. De aceea, astăzi, PSD va prezenta textul moţiunii de cenzură pe care îl şi punem la dispoziţia tuturor pentru a-l semna. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca într-adevăr acest guvern să pice, va semna moţiunea PSD. Restul sunt poveşti. Contezi doar dacă semnezi, dacă nu, faci balet”, a declarat Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

UȘi SR-PLUS face pași pentru a depune moțiunea de cenzură. Vineri ar urma să aibă loc o ședință de Guvern în care să fie adoptat programul Anghel Saligny. Cei de la USR-PLUS nu doresc să participe la ședința de guvern. Vineri seară, la ora 18.00, ar fi convocată o ședință a coaliției. Propunerea a venit chiar din partea premierului Florin Cîțu, spun surse.

La rândul său, co-președintele AUR George Simion a găsit susținere la USR-PLUS. Partidul aflat la guvernare colaborează cu AUR pentru a strânge suficiente voturi pentru moțiunea de cenzură înaintată împotriva Guvernului Cîțu.

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, a transmis că va renunța la această inițiativă în condițiile în care premierul Florin Cîțu va face un pas în spate.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.