Evenimentul Zilei > Actualitate > iPhone 13 ar putea fi ilegal pentru 40% din populația lumii Ce se va întâmpla în România
iPhone 13 ar putea fi ilegal pentru 40% din populația lumii Ce se va întâmpla în România

iPhone 13 ar putea fi ilegal pentru 40% din populația lumii Ce se va întâmpla în România

Marți, 14 septembrie, la ora 20:00 a României, Apple va anunța oficial noile sale smartphone-uri, la puțin sub un an de la evenimentul de lansare al seriei iPhone 12, care a avut loc în luna octombrie în 2020. 

Conform celui mai recent raport al lui Mark Gurman de la Bloomberg, caracteristicile satelitului iPhone 13 și iPhone 14 vor fi disponibile numai pe anumite piețe. IPhone 13 conectat prin satelit al Apple ar fi disponibil doar în SUA sau poate ar fi opțional în funcție de piață. Dar dacă este ilegal?

Mai precis, iPhone 13, care urmează să fie lansat peste câteva zile, ar putea fi primul smartphone de pe piață care va putea transmite mesaje de urgență prin satelit. Numai că această tehnologie nu va fi ușor de implementat în toate regiunile unde telefoanele Apple sunt vândute. Există țări care interzic dispozitive de comunicare care pot fi conectate la satelit, ceea ce ar putea face iPhone 13, și alte dispozitive similare care vor fi lansate în curând, ilegale în aceste țări.

IPhone 13 de la Apple – ilegal pentru 40% din populația lumii din cauza conectivității prin satelit

Această funcție ar putea să nu fie disponibilă la lansarea iPhone 13, ci ar putea fi o capabilitate care va fi activată mai târziu, prin update software, probabil în cursul anului 2022. Unele dintre variantele de iPhone 13 ar putea fi însă incompatibile cu tehnologia de comunicare prin satelit. Apple obișnuiește să modifice hardware-ul telefoanelor în funcție de regiune.

De exemplu, în China, iPhone 13 nu integrează eSIM, ci oferă un slot cu două cartele SIM fizice. În alte țări, servicii precum FaceTime sau iMessage sunt blocate, deci nu apar în software-ul telefonului, iar în afara SUA, telefoanele Apple nu integrează antene 5G mmWave. Nu este astfel exclus ca funcția de apel prin satelit să fie blocată complet în regiunile unde această tehnologie este ilegală.

Lista țărilor care nu permit comunicare prin satelit

Ţările în care iPhone 13 nu va putea fi utilizat sunt: Bangladesh, Burma, Ciad, China, Coreea de Nord, Cuba, Etiopia, India, Nicaragua, Rusia, Sri Lanka, Sudan, Sudanul de Sud, Turkmenistan.

Momentan, rețelele de comunicare prin satelit precum Globalstar și Starlink sunt disponibile în principal în SUA, deci oricum sunt slabe șanse ca în viitorul apropiat aceste funcții să funcționeze în afara SUA. Totuși, cei ar putea călători în aceste țări cu un iPhone 13 cu capabilități de comunicare prin satelit, ar putea avea probleme la vamă din cauza dispozitivului, care ar putea fi interzis. Apple ar putea însă să dezactiveze funcțiile de acest gen pe baza coordonatelor GPS.

Este legal să dețineți un iPhone 13 prin satelit?

S-ar putea să vă întrebați: „De ce Apple limitează conexiunea prin satelit doar la texte / apeluri de urgență?” Ei bine, pentru început, testează probabil terenul, înainte de a decide să se angajeze … pe deplin. Cu toate acestea, un alt motiv mult mai bun este că ar putea fi … ilegal.

În cazul în care nu știați, telefoanele prin satelit sunt fie complet interzise, ​​fie permisiunea de utilizare nu este ușor de obținut în (cel puțin) 14 țări , pe care le aveţi mai sus. Aceasta reprezintă aproximativ 3,25 miliarde din populația lumii (7,8 miliarde), ceea ce reprezintă puțin peste 41% dintre oamenii care ar putea să nu poată profita de conexiunea prin satelit a iPhone 13, scrie phonearena.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: