Florin Iordache a făcut precizări despre modificăriile aduse Codului de procedură penală, după ce CCR a găsit motive de neconstituționalitate în forma inițială a legii.
„Am discutat o solicitare venită din partea CSM, solicitare care, din păcate, a fost respinsă, și care viza o completare la legea 317 cu posibilitatea angajării la membrii CSM a unor magistrați. Una peste alta, această solicitare va fi luată în discuție atunci când vor veni și alte modificări la legea 317”, a spus Iordache.
„Și cea de-a doua modificare a fost eliminarea acelei prevederi care stabilea că judecătorii și procurorii, atunci când se exprimă împotriva altei puteri din stat, fie că discutăm despre Parlament, fie că discutăm despre membrii Guvernului, constituie abatere disciplinară. A fost una dintre criticile pe care Comisia de la Veneția le-a constatat și am considerat că e bine să eliminăm această chestiune tocmai pentru a demonstra că judecătorii și procurorii, atunci când se exprimă în public, nu trebuie să se considere o abatere disciplinară vizavi de activitatea pe care dumnealor o au”, a adăugat Florin Iordache.
„Cea de-a doua dezbatere care a avut loc a vizat Codul de procedură penală. Din punctul de vederii al majorității, am operat toate acele modificări pe care Curtea Constituțională le-a făcut, fie că discutăm de eliminarea în cazul articolelor care au fost declarate neconstituționale, fie că discutăm de o reformulare în cazul articolelor în cazul cărora Curtea Constituțională a stabilit că trebuie puse în concordanță cu alte legi sau trebuie puse în concordanță cu alte decizii ale Curții Constituționale. Acest raport al comisiei noastre va ajunge în plenul Senatului, iar peste două săptămâni va fi rediscutat în comisie pentru a primi votul final”, a mai declarat Florin Iordache, la Palatul Parlamentului, conform antena3.ro.