Evenimentul Zilei > Sport > Ionuț Nedelcearu a explicat de ce nu a îngenuncheat la meciul Anglia – România. Este mai degrabă ipocrit să credem asta
Ionuț Nedelcearu a explicat de ce nu a îngenuncheat la meciul Anglia – România. Este mai degrabă ipocrit să credem asta

Ionuț Nedelcearu a explicat de ce nu a îngenuncheat la meciul Anglia – România. Este mai degrabă ipocrit să credem asta

Fundașul echipei naționale a României, Ionuț Nedelcearu, a transmis un mesaj pe contul de Facebook în care a explicat evenimentul petrecut înaintea amicalului Anglia - România.

Ionuț Nedelcearu (25 de ani), jucător al echipei naționale de fotbal a României, a refuzat să îngenuncheze înaintea fluierului de start al partidei amicale pe care „tricolorii” au pierdut-o, duminică, consta Angliei, la Middlesbrough, scor 0-1. La fel, nici coechipierul său, Nicolae Stanciu. nu a vrut să se alăture gestului asociat mișcării Black Lives Matter.

Ce explicații a dat Ionuț Nedelcearu după ce nu a îngenuncheat înaintea meciului Anglia – România

Ionuț Nedelcearu a explicat, luni, de ce a ales să nu îngenuncheze, în cadrul unui mesaj scris pe contul de Facebook, în limba engleză. El lea- răspuns astfel criticilor.  „Din moment ce am aflat că refuzul mei de a îngenunchea înaintea meciului amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membri ai societății, trebuie să le transmitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre.

„Este mai degrabă ipocrit să credem asta”

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea”, a fost mesajul pe care l-a transmis fundașul Ionuț Nedelcearu.

„Probabil că în Cehia nu se practică chestia asta, băieții ăia din Grecia nici atât. Am văzut 9 jucători care au reacționat, cei doi nu au reacționat. Nu sunt de condamnat”, spunea Ilie Dumitrescu la Digi Sport, despre atitudinea lui Stanciu și Nedelcearu.

„Mie mi se par exagerate aceste chestiuni. Ca și atunci, pe Stadionul Ghencea, când toată echipa a îngenuncheat, Lăcătuș nu a îngenuncheat în fața suporterilor. E același lucru, de ce nu?”, afirma și Helmut Duckadam.

Înaintea meciului de la Middlesbrough, duminică, toți jucătorii au îngenuncheat, în semn de susținere a campaniei Black Lives Matter (mișcare care a luat amploare după uciderea lui George Floyd, la Minneapolis, pe 25 mai 2020). Cu două excepții: Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Ionuț Nedelcearu (AEK Atena).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: