Evenimentul Zilei > Actualitate > Ionuț Cristache îl „bagă în seamă” pe Ludovic Orban. Ce ar fi fost „fără el” partidul și țara”
Ionuț Cristache îl „bagă în seamă” pe Ludovic Orban. Ce ar fi fost „fără el” partidul și țara”

Ionuț Cristache îl „bagă în seamă” pe Ludovic Orban. Ce ar fi fost „fără el” partidul și țara”

Jurnalistul Ionuț Cristache a postat pe o rețea de socializare o trecere în revistă a „avantajelor” pe care românii i le datorează lui Ludovic Orban. Mai în glumă, mai în serios, ce ar fi fost țara asta „fără el”.

Pe scurt, iată care este opinia realizatorului TV, dacă Orban nu ar fi existat în politica românească.

„Săracul Orban, pentru că nici ai lui nu-l mai bagă în seama se bagă singur în seama. Și dacă tot vrea atenție, să-i dăm! Din cauza lui Orban Bucureștiul e în starea jalnică în care e! Fără el, Nicușor Dan n-ar fi ajuns niciodată primar. Fără el Clotilde Armand n-ar fi ajuns niciodată primar la 1! Fără dezastrul din alegerile parlamentare, din cauza guvernării lui, nu s-ar fi ajuns la această coaliție, PNL pe picior de egalitate cu USR-PLUS! Fără negocierea lui egoistă pentru adjudecarea funcției de Președinte al Camerei, PNL n-ar fi pierdut ministere-cheie și poate că n-am fi ajuns în criză asta! Lui își datorează carierele politice oameni precum Grindă și Pepsiglas! Așa arată procesul de selecție a cadrelor garantat de Orban! Aduceți-va aminte de sutele de primari PSD-iști racolati în campania pentru locale, în frunte cu Chirică de la Iași!

În plină pandemie, în plină criză socială, a numit cu mânuța lui la conducerea Grupului de Comunicare Strategică un tip cu 12 clase absolvite! Vreți acțiuni politice? Uitați-va la dezastrul schimbării din funcție a Avocatului Poporului! Uitați-va felul în care a fost sfidată Constituția în ceea ce privește numirile de la TVR și RRA! Pe tot ce a pus mâna s-a ales praful! Vreți discurs public? Uitat-va la insinuările vizând “forțele oculte” care dau târcoale partidului, dar despre care n-are curaj să elaboreze când este confruntat cu propriile declarații, la tușele naționaliste, la poziționările față de UE din ultima perioada. Și toate acestea sunt fapte obiective, imediat verificabile! Nu ne mai luăm de la chestiuni subiective precum caracter, morală etc. Acesta e președintele PNL azi care promite un mâine luminos pentru partid și țară!”, a scris pe pagină de Facebook, Ionuț Cristache.