Evenimentul Zilei > Justitie > Cristina Ionescu, soția polițistului lovit intenționat cu mașina și UCIS de Abdullah Atas, pierde procesul civil cu omul de afaceri turc
Cristina Ionescu, soția polițistului lovit intenționat cu mașina și UCIS de Abdullah Atas, pierde procesul civil cu omul de afaceri turc

Cristina Ionescu, soția polițistului lovit intenționat cu mașina și UCIS de Abdullah Atas, pierde procesul civil cu omul de afaceri turc

Soția polițistului ucis de Abdullah Atas (foto) a pierdut în primă instanță procesul civil deschis împotriva omului de afaceri turc, prin care solicita plata cheltuielilor de judecată. Cristina Ionescu, văduva polițistului Gheorghe Ionescu zis „Dulăul”, poate ataca soluția dată de Secţia a-VI-a Civilă a Tribunalului București la instanța ierarhic superioară.

Cu o lună înainte de decizia definitivă a Curții de Apel București, mai exact în noiembrie 2017, soția polițistului lovit intenționat cu mașina de Abdullah Atas l-a dat în judecată pe acesta și pe compania de asigurări.

„42347/3/2017 – Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamanta Ionescu Cristina în contradictoriu cu pârâta OMNIASIG – Vienna Insurance Group SA şi privind pe intervenientul Atas Abdullah. Ia act că reclamanta şi-a rezervat dreptul să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Respinge, ca neîntemeiată, cererea pârâtei de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu drept de a formula apel, în termen de 30 zile de la momentul comunicării, cererea urmând a fi depusă la sediul secţiei a VI-a a Tribunalului Bucureşti”, se arată în minuta hotărârii Tribunalului București.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, în decembrie 2017, pe omul de afaceri Abdullah Atas la pedeapsa de 22 de ani şi 10 luni după ce beat fiind a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, acesta murind la spital.

În primă instanţă, Abdullah Ataş a primit o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani şi 6 luni, iar în faţa instanţei de apel procurorii au cerut detenţie pe viaţă.

În data de 20 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat la 23 de ani şi 6 luni închisoare pe Abdullah Atas, pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, omul de afaceri fiind acuzat că a intrat intenţionat, în 2015, cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Totodată, afaceristul trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului şi peste 88.000 lei Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu titlu de daune materiale.

Conform anchetatorilor, accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

„Cu victima pe capotă şi circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanţa de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga- dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spaţiul carosabil şi a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015. După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecţia şoseaua Pipera- şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală şi avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie.

Pe 21 august 2015, poliţistul Gheorghe Ionescu a murit la spital, după aproximativ trei săptămâni de la accident.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: