O modificare ce a creat controverse în lumea tenisului este că în locul meciurilor de cinci seturi s-a introdus un sistem nou cu cel mai bun din trei seturi, potrivit romaniatv.net. Din cauza acestor modificări, fostul tenismen şi om de afaceri Ion Ţiriac, a răbufnit contestând vehement noile reguli impuse de FIT.

„E cel mai mare dezasatru din istoria tenisului! Va fi o gluma! Acest sport este gata, s-a terminat cu el! S-a zis cu sportul, acum este o industrie, doar pentru bani. Ce vor ei sa faca nu exista! 18 echipe adunate intr-o singura echipa, cu meciuri de trei seturi, ce inseamna asta? Totul doar pentru ca cineva vrea sa faca bani!", a spus Ion Tiriac.

Mai mulţi reprezentanţi importanţi ai tenisului au criticat in termeni duri schimbarea facută de ITF, considerand-o o ruşine.

În spatele acestei modificări se află fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, care a decis să investească masiv în tenis

De-a lungul timpului au avut mai multe modificări în regulamentele de joc de la diverse competiţii. Astfel, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), David Haggerty anunţat recent  că finala masculină a turneului olimpic de tenis din 2020 de la Tokyo se va disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Până în prezent, numai finala masculină a turneului olimpic se juca după sistemul cel mai bun din cinci seturi, partidele celelalte fiind după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Potrivit noilor reguli ale ITF, Fed Cup, începând cu următoarea ediţie, va avea o nouă mofificare, şi anume, cele mai bune echipe vor disputa un turneu final

 

 

 

Te-ar putea interesa și: