Şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul Universitar Elias, prof. dr. Doina Dimulescu, a declarat pentru Evenimentul Zilei că Ion Iliescu nu a fost internat în spital.

Ştirea, care s-a dovedit a fi un fake news, a fost distribuită masiv pe reţelele de socializare, strângând astfel un număr foarte mare de vizionări. De asemenea, site-ul respectiv a publicat chiar şi reacţiile unor politicieni la aflarea veştii.

Textul care apare pe Stiri Klumea:

“Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a încetat din viață în această seara, în urma unui accident cardiovascular suferit la spitalul Universitar din capitală, informează surse din cadrul PSD-ului. Acestuia i s-a făcut rău în cursul după amiezii și a fost dus de urgență la spital pentru efectuarea unor investigații. În timpul unor recoltări de sânge, starea președintelui s-a înrăutățit și a suferit un accident cardiovascular. Medicii l-au băgat imediat în sala de operații, dar n-au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

Reacțiile politicienilor n-au întârziat să apară, premierul Tudose declarând că "pentru toata lumea, Ion Iliescu a întruchipat voinţa, determinarea şi curajul de a lupta şi de a reuşi pentru demnitate umană, dreptate, egalitate şi libertate. Ion Iliescu rămâne în sufletul şi memoria românilor ca cel care a schimbat istoria ţării şi a influenţat generaţii, un exemplu de sacrificiu şi dăruire pentru noi toţi". Liviu Dragnea și-a exprimat condoleanțele și a spus că este o veste tragică atât pentru PSD, cât și pentru România.

Deși un politician controversat, Ion Iliescu a fost considerat de mulți români un erou al luptei anti-ceaușiste și a fost primul președinte al României după căderea comunismului. El urma să împlinească 88 de ani la începutul lunii martie.

Dumnezeu sa il odihneasca!

DIstribuie si prietenilor

Multumim!”

Te-ar putea interesa și: