Editura Evenimentul si Capital

Ion Iliescu este KO! Un fost procuror a vorbit despre trecutul fostului preşedinte al României. Breaking news în Justiţie

Ion Cristoiu şi Ion Iliescu
Autor: | | 5 Comentarii | 44131 Vizualizari

„Cândva, prin 1991, procuror fiind, președintele Ion Iliescu i-ar fi vrut trimiși la Jilava pe Ion Cristoiu și Sorin Roșca Stănescu. Cei doi gazetari scriseseră că în 1989 a fost o lovitură de stat, iar nu revoluție, așa că nea Nelu s-a enervat instituțional, a adresat către procurorul general o plângere și iată-mă anchetator în cauză”...

Rândurile de mai sus reprezintă doar un crâmpei dintr-un text uluitor scris de avocatul Marian Nazat, text pe care îl reproducem integral mai jos.

„Despre demnitatea profesională

Când demnitatea profesională ți-e terfelită, viața devine un supliciu, o tortură. Te retragi osândit înlăuntrul tău și încerci să înțelegi, să uiți, să ierți… Nopțile se albesc și se tot adună nesomnul, strigoii îți dau târcoale. Pragul dintre aici și dincolo se subțiază periculos. Abia mai înghiți un dumicat, două și alea fără chef. Stai cu orele în cămăruța ta și fixezi degeaba un punct fix din tavan. Eviți orice privire, vrei să fii singur, lumea te irită. Nici pe copii sau pe nepoți nu vrei să-i vezi. Ce să le spui ? Și cum să le arăți un muribund încă răsuflând? Nu cumva sunt depresiv? te întrebi întruna, cu mințile zdruncinate.

Prima mea umilință profesională s-a produs odată cu încarcerarea „mogulului” Sorin Ovidiu Vîntu, pentru un șantaj fabricat de sergenții „câmpului tactic”. Sebastian Ghiță a dezvăluit mai apoi culisele ordinarei făcături, dar eroarea judiciară nu s-a mai reparat niciodată, iar mortul de la groapă nu se mai întoarce în veci. Condamnarea lui Lucian Fenechiu (vinovat că-i fratele lui Relu Fenechiu!) sau a Monicăi Iacob Ridzi (deh, un ministru e răspunzător pentru tot ce se întâmplă în ograda sa, cum a mustrat-o magistratul în ședință!) sunt numele altor batjocoriri profesionale. Samavolnicirea judiciară a profesorului meu din facultate, Alexandru Athanasiu, brutală și premeditată, credeam să încheie șirul nenorocirilor cărora le căzusem pradă dimpreună cu clienții mei. Nădăjduiam firav, ca truditor al Dreptății, că justiția neaoșă se va scutura de bocancul ocupantului invizibil și se va retrage între mejdinele legii, ocrotită de semnul crucii prezent în fiecare sală de judecată. M-am înșelat amarnic, deși nu-s optimist din fire, și execuția publică a preademonizatului Liviu Dragnea m-a aruncat iarăși în groapa deznădejdii.

Este îngrozitor, este cumplit, este aproape insuportabil să fii umilit profesional! Cauți zile întregi adevărul judiciar dintre miile de pagini strânse în dosar, citești, te pregătești febril să înfrunți acuzarea. Orice înfățișare la bară seamănă cu un examen din vremea sesiunilor studențești, numai că acum cari în cârcă soarta unui om, unui semen de-al tău, nu perspectiva restanței! Oare am omis ceva, mi-o fi scăpat ceva ? te frămânți chinuitor, altfel n-ai voie să îmbraci roba de avocat. Dacă chiar ții la profesia asta de-o noblețe aparte, desigur ! Onest și loial cu tine însuți, știi mereu când ai dreptate și când nu, iluziile nu-și au rostul în pricinile penale.

LIVE VIDEO Simona Halep-Polona Hercog SE JOACA ACUM pentru SFERTURI!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI