Ion Cristoiu a lansat un nou volum de proză satirică: "Cartea este o plagiere a societăţii româneşti" | FOTO & VIDEO

Ion Cristoiu a lansat un nou volum de proză satirică: "Cartea este o plagiere a societăţii româneşti" | FOTO & VIDEO

Alături de prieteni, colegi, jurnalişti şi oameni politici astăzi la librăria Bastilia din Piaţa Romană într-un imobil impunător construit în anul 1913 după planurile arhitectului Spiridon Cegăneanu, Ion Cristoiu a lansat colecţia de proze satirice "Agentul CIA cu talpa ruptă".

Volumul publicat de Curtea Veche Publishing împreună cu Editura Evenimentul şi Capital este ca de-a 25-a carte scrisă de Ion Cristoiu, iar lansarea lui marchează împlinirea a 20 de ani de existenţă a cotidianului "Evenimentul zilei", la fondarea căruia Ion Cristoiu a avut un rol deosebit de important.

"Totul a plecat dintr-o joacă. Am pornit de la sărbătorirea a 20 de ani de EVZ şi am ajuns la publicarea unei cărţi. Într-un fel sau altul, am vrut să îmbinăm două dorinţe ale lui Ion Cristoiu", a spus Dan Andronic, directorul general al  Editurii Evenimentul şi Capital, care a mai dezvăluit şi că Ion Cristoiu îşi doreşte să rămână în istorie ca scriitor de proză satirică.

Autorul i-a avut alături pe actorul George Mihăiţă şi criticul literar Alex Ştefănescu. Într-o atmosferă relaxată, din care n-au lipsit ironiile şi glumele, Ion Cristoiu a vorbit despre sursa din care s-a inspirat: viaţa România. "Cartea este un plagiat de la un capăt la altul. Este o plagiere a societăţii româneşti şi pe care o dedic României extraoridinare", a spus autorul.

Ne puteți urmări și pe Google News