„Ion Creangă a murit în ultima zi a anului 1889, cu numai câteva ore înainte de trecerea în noul an. A decedat la vârsta de 52 de ani şi suferea de crize de epilepsie. Sfârşitul povestitorului a venit în mod neaşteptat pentru apropiaţii lui. Creangă şi-a petrecut ultimele ore din viaţă în compania unui amic, cu care a cutreierat străzile Iaşiului. A mâncat gogoşi şi a consumat alcool, iar spre amiază a mers la tutungeria fratelui său, unde i s-a făcut rău şi a murit. A fost înmormântat pe data de 2 ianuarie 1890 în Cimitirul „Eternitatea“ din Iaşi”, arată jurnaliştii de la click.ro 

Ion Creangă (n. 1 martie 1837, Humulești, jud. Neamţ – d. 31 decembrie 1889, Iași) a fost un scriitor român care a intrat în istoria literaturii datorită basmelor, a poveștilor și a povestirilor sale. Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie”. Trebuie amintit că data nașterii lui Creangă este incertă, mai ales că el însuși a precizat în „Fragment de biografie” că s-ar fi născut la 1 martie 1837.

Horia Creangă (n.r. şcolit la Paris), nepotul povestitorului, este considerat cel mai important arhitect al perioadei interbelice având în vedere că în Capitală a proiectat peste 70 de imobile.

 

 

Te-ar putea interesa și: