Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Caramitru a fost condus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare. A fost aglomerație de personalități din lumea teatrului
Ion Caramitru a fost condus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare. A fost aglomerație de personalități din lumea teatrului

Ion Caramitru a fost condus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare. A fost aglomerație de personalități din lumea teatrului

Ion Caramitru, decedat la finalul săptămânii viitoare, la vârsta de 79 de ani, a fost condus, vineri, la Cimitirul Bellu și a fost înmormântat cu onoruri militare.

Decedat, duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani, Ion Caramitru a fost condus pe ultimul drum, astăzi, cu onoruri militare, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu, în prezenţa a zeci de persoane care au aplaudat îndelung.

Ceremonia a avut loc la Biserica Visarion, acolo unde s-au adunat multe persoane care l-au cunoscut pe Ion Caramitru s-au l-au văzut pe scena teatrului.

Multe personalități au fost prezente la înmormântarea lui Ion Caramitru

Alături de familie, la slujba emoţionantă au fost prezenţi: Custodele Coroanei, Margareta, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, Varujan Vosganian, Ana Blandiana, dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu, Andrei Pleşu, regizorul Stere Gulea, prof. Sanda Manu, mai mulţi membri ai comunităţii de aromâni. De asemenea, i-au stat alături actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Ştefan Bănică Jr, Catrinel Dumitrescu, Emilia Popescu, Rodica Mandache, George Ivaşcu, Florin Zamfirescu, Mitică Popescu, George Mihăiţă, Horaţiu Mălăele, conform Agerpres.

În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit s-a oprit, în jurul orei 12,00, în faţa Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun, publicul aplaudând minute în şir şi aruncând cu flori.

La sosirea la Cimitirul Bellu, sicriul, acoperit cu drapelul României, a fost întâmpinat cu aplauze.

Au fost prezenţi, pentru a-l conduce pe Ion Caramitru pe ultimul drum, fostul preşedinte Emil Constantinescu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, vicepremierul Kelemen Hunor, Radu F. Alexandru, actori, personalităţi din lumea culturală, numeroşi spectatori, aplauzele acestora însoţindu-l şi de această dată pe marele actor.

„A plecat cineva de care aveam mare nevoie”

„Am avut în permanenţă trei sentimente: uluit, speriat şi apoi un plâns continuu al sufletului meu faţă de Pino, pe care l-am iubit, care e aromân ca şi mine. A plecat cineva de care aveam mare nevoie, mai ales în momentul ăsta. Câteodată îmi vine să îl întreb de ce a făcut-o?”, a declarat pentru sursa citată maestrul coregraf Ioan Tugearu.

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a prezentat onorul şi a executat trei salve cu cartuşe de manevră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: