Editura Evenimentul si Capital

UPDATE: Mesajele lui Iohannis la SUMMITUL Celor Trei Mări: A ATACAT GUVERNUL pentru politica INTERNĂ deficitară

Autor: | | 5 Comentarii | 3318 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Inițiativa celor Trei Mări poate întări dezvoltarea economică și consolidarea Uniunii Europene. În cadrul discursului, acesta a făcut referire și despre Guvernul României.

UPDATE:

Președintele a declarat că „am avut un summit excelent” și a anunțat adoptarea unei declarații comune.

În același timp, Iohannis a făcut referire și la Guvernul României.

„Pot spune acum la finalul summitului că a fost o reuniune de succes cu rezultate palpabile, care deschid o nouă etapă în evoluția Iniațitivei. Mă bucur că am reușit să avem un summit excelent, în ciuda dificultăților noastre de politică internă, spre beneficiul României, al dezvoltării sale economice, al cetățenilor români și al întregii regiuni a celor trei mări. La sfârșitul reuniunii de astăzi am adoptat o declarație comună, care stipulează principiile fundamentale ce stau la baza Inițiativei celor Trei Mări și obiectivele concrete vizate de această platformă și atinse de summit. Avem o înțelegere comună cu privire la obiectivele Inițiativei, care sunt pro dezvoltare economică în regiune, pro-UE și pro legături transatlantice.”, a declarat Iohannis.

ȘTIREA INIȚIALĂ: „Iniţiativa celor Trei Mări poate întări dezvoltarea economică per total şi consolidarea Uniunii Europene la un moment la care ne pregătim pentru decizii importante cu privire la viitorul Uniunii. Abordarea României faţă de Iniţiativa celor Trei Mări derivă din fermul angajament faţă de Uniunea Europeană puternică, unită în sprijinul cetăţenilor săi. Este de asemenea parte din eforturile noastre constante de a elimina diviziunile artificiale de pe continent şi până pe ţărmurile Atlanticului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a declarat că interconectivitatea trebuie să fie una dintre principalele subiecte de pe agenda de lucru pentru a umple decalajul privind dezvoltarea statelor din Vestul Europei.

„De asemenea, există aşteptări şi cereri ale cetăţenilor noştri de a trăi într-un mediu mai prosper, mai securizat. În cadrul acestei iniţiative am hotărât să punem accentul pe transporturi, energie şi piaţa digitală. Am făcut bine pentru că, aşa cum arată proiectele alese, aici este cel mai înalt potenţial de a stimula promovarea interconectivităţii în aceste domenii, se poate stimula foarte mult creşterea economică precum şi fluxul de investiţii în regiune. Consider că este un potenţial pe care putem şi trebuie să-l exploatăm la maximum în strânsă colaborare cu partenerii din comunitatea euro-atlantică şi cu instituţiile financiare europene şi internaţionale”, a mai declarat Iohannis. Cel mai important eveniment politic și economic al toamnei, Summitul celor Trei Mări, a început, ieri, cu deschiderea, în premieră, a primului Forum de Afaceri al Inițiativei, eveniment care, de acum, va avea loc în fiecare an. Sute de personalități din întreaga lume au ajuns la Romexpo, unde au fost întâminate de gazda evenimentului, președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban. Acesta a și deschis evenimentul, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a celorlalți înalți demnitari.

Simona Halep are un nou antrenor! Ii da o multime de BANI! Ce SALARIU are cel care o pregateste acum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI